AKTUELNO

Delegacija iz Nikšića nalazi se u gostima Beogradu, gde je pored ostalog održan i sastanak sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, a povodom intenziviranja saradnje Nikšića i Beograda.

Dr Zoran Radojičić, gradonačelnik Beograda, rekao je za TV VESTI da je jako zadovoljan i da mu je bilo jako prijatno na razgovorima i dogovorima koje su imali.

„Centralni događaj je bio sastanak sa predsednikom Vučićem koji je podržao dobru saradnju na lokalnom nivou između Beograda i Nikšića“, rekao je Radojičić, i dodao da su otvorene mnoge teme kako da se saradnja unapredi u narednom periodu.

Foto: Tv Vesti Printscreen

Marko Kovačević, predsednik opštine Nikšić, rekao je da se predstavnici Nikšića i Beograda ni za vreme kada su bili u jednoj državi nisu sastali na ovakav način.

„Mogu da kažem da mi je i čast i zadovoljstvo što smo imali ovaj susret i ova dva zajednička radna dana. Dogovorili smo mnogo dobrih stvari, pre svega za Nikšić. Nama je potrebna pomoć, posle višegodišnje vladavine Demokratske partije socijalista, koja je uništila jedan grad koji je bio industrijski centar Crne Gore. Nama je potrebna pomoć i saradnja sa gradovima koji su uspešni, a Beograd to svakako jeste“, rekao je Kovačević.

Foto: Tv Vesti Printscreen

Radojičić je rekao da i Beograd ima šta da nauči od Nikšića, kao i da imaju zajedničke teme.

„Od komunalnih, kao i problema životne sredine. To su teme koje će biti sve važnije za sve nas. Takođe i privredne teme su veoma značajne, gde i na koji način možemo da budemo model i Nikšiću u segmentu investiranja“, rekao je Radojičić i dodao da se Beograd mnogo izmenio i trenutno je jedno od najboljih mesta za investicije u ovom delu Evrope.

Foto: Tv Vesti Printscreen

Kako kaže, razgovarali su o svim temama gde može da se unapredi kvalitet života građana u Nikšiću, ali i u Beogradu.

TV VESTI GLEDAJTE KOD SVIH KABLOVSKIH OPERATERA U REGIONU!

mts - 111 / 794, Supernova - 011, SBB - 023, EON - 023, Total TV - 037, SatTrakt - 011, Orion - 018, Pošta net - 110

Pratite "TV Vesti" i na društvenim mrežama: Instagram i Youtube!

Autor:

#Marko Kovačević

#Zoran Radojičić