AKTUELNO

Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić i Beograd su u petak uveče poželeli sreću našim sportistima na Olimpijskim igrama u Tokiju, kada su u parku Republike Srpske zasijali olimpijski krugovi.

"Sredinom aprila sam s ambasadorom Japana Takahikom Macumatom i predsednikom Olimpijskog komiteta Srbije Božidarom Maljkovićem posadio stabla japanske trešnje koja formiraju pet olimpijskih krugova. Povodom početka Olimpijskih igara, ova stabla smo sinoć osvetlili i na taj način poželeli sreću timu koji našu zemlju predstavlja u Tokiju", rekao je gradonačelnik Radojičić.

Srbiju će na Olimpijskim igrama u 15 sportova predstavljati 86 sportista, koji su noseći zastave naše zemlje prodefilovali na svečanoj ceremoniji otvaranja održanoj na Olimpijskom stadionu u Tokiju.

"Gledao sam prenos svečanog otvaranja i zaista je bilo lepo na licima naših sportista videti osmehe, optimizam i rešenost da se bore za svoju zemlju i ostvare što bolje rezultate. Mi im odavde šaljemo snažnu podršku, pratićemo njihove nastupe na olimpijskim borilišta i navijati za njih. Siguran sam da će ostvariti zavidan uspeh i da će nam se vratiti s mnogo medalja. Radujemo se njihovom povratku i zajedničkom slavlju", istakao je prvi čovek prestonice.

Autor:

#Beograd

#Olimpijske igre

#Zoran Radojičić