AKTUELNO

Glumac Džon Čalis (79), čuveni Bojsi iz "Mućki" i osvedočeni ljubitelj naše zemlje je na svom nalogu na Tviteru objavio skrinšot teksta pod naslovom "Bojsi u Srbiji slave kao heroja".

- Cushty! - napisao je na Tviteru što u londonskom kokni izgovoru znači "odlično".

Naime, on je dobio počasno državljanstvo naše zemlje, a početkom meseca se sreo i sa našom ambasadorkom u Velikoj Britaniji tim povodom.

- Zapanjen sam. To je najdivnija stvar koja mi se desila u životu - rekao je oduševljeni Džon za The Mirror.

Glumac (79) ne krije da voli Srbiju i da na društvenim mrežama često pominje naš narod u pozitivnom svetlu. Od dokumentarca koji je uradio o fenomenu serije Mućke u Srbiji do navijanja za Uraganke na Pesmi Evrovizije do odgovora Elizabet Olsen kada je napala Srbiju. Čak radi i na promociji naše zemlje.

Da podsetimo, čuveni Džon Čalis, zvezda serije "Mućke" koji je glumio Bojsija, nekoliko puta je dolazio u posetu u Beograd i veoma je vezan za prestonicu Srbije, gde je uvek bio dočekan kao velika zvezda. Inače, Britanac je u Srbiji snimao dokumentarac upravo o fenomenu serije "Mućke" i njegovom liku, koji je proslavio Srbiju u Velikoj Britaniji.

- Osećao sam se kao pop zvezda, bilo je izvanredno. Stalno su me pitali gde je Marlin", rekao je tada Džon o svom iskustvu tokom boravka u Srbiji i otkrio da su u stvari likovi Del Boj i Bojsi veoma slični Srbima, koji su veliki trgovci i žele, baš kao i njih dvojica u seriji, što pre i što jednostavnije da postanu milioneri i da je serija baš zbog toga veoma popularna - pričao je slavni glumac o svojim iskustvima.