AKTUELNO

Pre 20 godina Švajcarska je donirala Beogradu više od 100 tramvaja, a danas je u znak dugogodišnjeg prijateljstva između Srbije i Švajcarske organizovana je svečanost, kojoj su prisustvovali zamenik gradonačelnika Goran Vesić i ambasador Švajcarske u Srbiji Urs Šmid.

Na svečanosti upriličenoj u hotelu Hilton zamenik gradonačelnika je iskazao zahvalnost Švajcarskoj zbog donacije 113 tramvaja ističući da je njima u Beogradu ukupno prevezeno oko sedam miliona ljudi.

Foto: Tanjug/Predrag Mikić

"Pravi prijatelji se pokazuju u nevolji, a Bazel i Švajcarska su nam pritekli u pomoć i to nikada nećemo zaboraviti", rekao je Vesić.

Tom prilikom Vesić je najavio da će Grad Beograd do kraja ove godine raspisati tender za kupovinu 120 tramvaja u narednih 10 godina.

Foto: Tanjug/Predrag Mikić

Ambasador Švajcarske u Srbiji Urs Šmid zahvalio je Vesiću na prijateljskom dočeku ističući da se saradnja između dve države konkretno vidi i kroz tramvajski prevoz na ulicama Beograda, ali da Švajcarska i Srbija uspešno razvijaju i trgovinske odnose, a posebno je istakao rast srpskog izvoza usluga u Švajcarsku.

"Švajcarska je svakako zainteresovana da ostane partner u javnom prevozu u Gradu Beogradu i nadam se da će u bliskoj budućnosti ''veteranski'' tramvaji iz Bazela biti dopunjeni najsavremenijim tramvajima švajcarske prozivodnje", rekao je Šmid.

Foto: Tanjug/Predrag Mikić

Foto: Tanjug/Predrag Mikić

Autor: