AKTUELNO

Sednica Skupštine Grada Beograda zakazana je za ponedeljak, 29. novembar, a prema rečima zamenika gradonačelnika Gorana Vesića, najvažnija odluka odnosi se na porez na imovinu za 2022. godinu, koji će biti isti kao ove godine.

– Bez obzira na to što je prosečna cena kvadrata porasla, pa bi u skladu s tim trebalo da i porez prati porast te cene, mi ćemo odlukom koju ćemo doneti na predstojećoj sednici Skupštine grada propisati da porez za 2022. godinu neće porasti, tako da niko neće plaćati veći porez ni za jedan jedini dinar nego što je plaćao ove godine – rekao je Vesić za Tanjug.

Kako je dodao, čak će u nekim delovima grada porez biti i manji, tamo gde je i cena kvadrata manja.

Osim toga, Vesić je rekao da će biti doneta i odluka koja će omogućiti da se završi tender za javne bicikle.

– Nadam se da ćemo na proleće imati prvih 150 stanica za javne bicikle – dodao je Vesić.

Foto: Tanjug/BeoInfo/Predrag Mitić

Naveo je da će na dnevnom redu sednice biti i odluke kojima će desetak prestoničkih ulica dobiti nova imena.

– Imaćemo ulice kneza Pavla Karađorđevića, princeze Olivere, Vladete Jerotića... Na taj način ćemo nastaviti s našom politikom da ljudi koji su važni za razvoj našeg društva dobiju ulice – rekao je Vesić.

Podsetio je da se Nacrt odluke o budžetu Grada Beograda za 2022. godinu trenutno nalazi na javnoj raspravi i precizirao da je do sada, za dva dana, stiglo 706 predloga građana.

Dodao je da će javna rasprava biti završena do 8. decembra i da se očekuje da će budžet za 2022. godinu biti usvojen između 15. i 20. decembra, kada će biti održana sledeća sednica Skupštine grada.