AKTUELNO

Beograd je danas u popodnvenim satima zahvatilo jako nevreme praćeno olujnim vetrom, kišom i gradom!

Prethodno su se tamni oblaci nadvili nad glavnim gradom, a onda se sručio pljusak.

Ubrzo je počeo da pada i grad. Grmljavina se prolamala nad Beogradom, a olujni vetar je nosio kišobrane, ponegde čupao grane sa drveća...

U naselju Vojvode Vlahovića, vetar je odneo deo krova sa zgrade, a slično se dogodilo i u Prizrenskoj ulici gde je pao odžak i porazbijao parkirane automobile. Na fotografijama se vidi da su grede u naselju Vojvode Vlahovića i delovi krova pali na deo prometnog puta, pored stanice minibusa koji saobraća na liniji 26l.

Foto: Facebook.com/Moje naselje

Na fejsbuk stranici "Moje naselje" objavljen je poziv svim stanarima naselja, čija su vozila parkirana oko, kako tvrde, nelegalnog objekta, da pozovu policiju kako bi prijavili štetu.

- Kao da je smak sveta! U sekundi se smračilo i počeo da duva jak vetar, toliko jak da smo mislili da ce prozori da "izlete". Posle nekoliko minuta, počeo je da pada i jak grad, nevreme i dalje traje, vec nekih pola sata - javljaju žitelji ovog dela grada.

Drveće je palo i na parkingu kod Sajma, na svu sreću nema povređenih osoba i oštećenih vozila.

Video: Čitalac portala Pink.rs

Na pojedinim snimcima vidi se i kako je olujni vetar oborio toi-toi toalete na autoputu.

Foto: Instagram.com/moj_beo_grad

Prethodno je sajt Republičkog hidrometeorološkog zavoda izdao upozorenje da će u naredna dva sta nevreme pogoditi i druge delove Srbije.

- U naredna dva sata na području severne, zapadne, istočne i jugoistočne Srbije pretežno oblačno, mestimično s kišom i lokalnom pojavom pljuskova, ponegde praćenih grmljavinom - saopštio je RHMZ.

Na jugozapadu i u centralnim delovima zemlje uglavnom suvo.