AKTUELNO

Gradonačelnik Beograda obišao je radove na zgradi u kojoj će se nalaziti Prihvatilište za decu i mlade, a reč je o objektu u ulici Živka Davidovića na Zvezdari koji ima 1.700 kvadratnih metara.

Siniša Mali je novinarima, nakon obilaska radova, naveo da Prihvatilište za decu i mlade pruža pomoć najosetljivijoj kategoriji dece uzrasta od sedam do 18 godina, deci koja su ili zlostavljana, ili sa ulice, ili bez roditeljskog staranja ili predmet trgovine ljudima - oni kojima je pomoć najpotrebnija.

Objekat u ulici Živka Davdovića ima 1.700 kvadratnih metara i biće opremljen po najvišim standardima, istakao je Mali i naglasio da će radovi biti završeni do septembra naredne godine.

- Tada će biti otvoren prelep objekat koji će biti prava slika i prilika grada Beograda. Na taj način ćemo pokazati koliko brinemo o onima kojima je naša pomoć najpotrebnija - rekao je gradonačelnik.

Foto: Beograd.rs

Ovo je još jedan projekat koji je urađen kroz rad Saveta za prava deteta, rekao je on i naveo da su, osim toga, deci sa smetnjama u razvoju obezbeđeni lični pratioci, da je usvojen akcioni plan za unapređenje predškolskog obrazovanja, kao i akcioni plan kako koordinisati aktivnosti kada su u pitanju deca sa ulice.

- Ovo je kruna naših napora da još jedan objekat zdravstvene zaštite, a decenijama se ništa nije ulagalo u te objekte, napravimo i uradimo kako treba i građanima Beograda damo još jedan objekat koji brine o najosetljivijim kategorijama dece u gradu Beogradu - istakao je Mali.

Objekat, koji će Grad Beograd koštati 97 miliona dinara, biće završen do septembra naredne godine, rekao je on i zahvalio Sekretarijatu za investicije, Sekretarijatu za socijalnu zaštitu i svima koji su radili na ovom projektu.

- Presrećan sam. Završićemo veliku stvar i još jednom ispuniti obećanje koje smo dali - dodao je on.

Foto: Beograd.rs

Rukovodilac Prihvatilišta za decu i mlade Danijela Stajković je izrazila zadovoljstvo što će ta ustanova konačno dobiti adekvatan prostor i zahvalila gradonačelniku na tome.

- Deset godina smo se borili i dobijali obećanja i uverenja, i negde bili skeptični da će se to desiti...hvala vam, uspeli ste da nam vratite snagu i veru da aktuelna gradska vlast brine o onima koji će biti budućnost ovog grada - istakla je ona i dodala da će Prihvatilište sada spremati proslavu 60. rođendana sa ubeđenjem da će uz najbolje uslove rada pomoći deci da prevaziđu najteže životne trenutke.

#Beograd

#Siniša Mali

'