AKTUELNO

U Beogradu su se protekle noći dogodile tri saobraćajne nezgode, u kojima je povređeno ukupno 11 osoba od kojih jedna teško, rekla je Nada Macura portparol Hitne pomoći.

Posle saobraćajne nezgode u Kumodraškoj ulici na Voždovcu u 20:34 sati intervenisale su dve lekarske ekipe, od kojih je prva zbrinula dva muškarca - teško povređenog 24-godišnjaka, koji je sa sumnjom na unutrašnje krvarenje prebačen kod hirurga u Urgentni centar, a u istu ustanovu prevezen je i drugi muškarac (27), s lakšim povredama.

Druga lekarska ekipa je na istoj adresi zbrinula pet osoba, lakše povređenih, među kojima dve ženske od 16 i 59 godina starosti i tri muške od 16, 41 i 21 godinu starosti, a svi su prevezeni u Urgentni centar.

Dve lekarske ekipe intervenisale su i posle saobraćajne nezgode koja se dogodila u Ulici Cara Dušana kod broja 262, pri čemu je prva lekarska ekipa 32-godišnjeg muškarca prevezla na KBC "Bežanijska kosa", a 30-godišnju ženu, verovatno trudnicu, na ginekologiju u KBC "Zemun".

Takođe, devojčica stara tri i po godine dobila je uput i nije vožena ni u jednu zdravstvenu ustanovu.

Druga lekarska ekipa je na istoj lokaciji zbrinula lakše povređenog 24-godišnjeg muškarca i prebacila ga u Urgentni centar.

Noćas se saobraćajna nezgoda dogodila i u Trgovačkoj ulici kod broja 12, u 19:54 sati, ali povređenih nije bilo.

Hitna pomoć je protekle noći imala ukupno 69 intervencija od kojih 16 na javnom mestu, a za pomoć su se od hroničnih bolesnika najviše javljali astmatičari, hipertoničari i psihijatrijski bolesnici, rekla je Macura.

Kako je dodala, juče je zabeleženo 117 intervencija od kojih 35 na javnom mestu, uključujući pet saobraćajnih nezgoda, u kojima nije bilo teških povreda.

Pročitajte još: Oprez - Pojačan saobraćaj posle praznika, posebno u gradovima

#Beograd

#Nada Macura

#Povređeni

#Saobraćajna nesreća

'