AKTUELNO

Više javno tužilaštvo iz Negotina okončalo je istragu protiv Zorana A. (24) iz ovdašnjeg sela Prahovo, i njegove nevenčane supruge Vesne F. (24), iz Slatine, zbog ubistva njene trogodišnje ćerke L. F. Zločin se dogodio krajem maja ove godine.

- U toku je pripremanje optužnice, kojom ćemo od Višeg suda tražiti da se Zoranu A. zbog sumnje da je počinio teško ubistvo, izrekne kazna od 40 godina zatvora - saznajemo od izvora bliskog istrazi. - Za Vesnu F. tražiće kaznu od osam godina zatvora, jer se tereti da je bez pristanka oca svoje ćerke, svojevoljno odvela svoju trogodišnju ćerku, nije joj pomogla dok ju je Zoran tukao i, navodno, lagala je policiju i istražne organe da je dete palo sa terase.

Istragom je ustanovljeno da postoji osnovana sumnja da krajem maja, Zoran A. brutalno pretukao trogodišnju L. F. Od povreda zadobijenih tokom batinanja devojčica je preminula u negotinskoj bolnici. Osumnjičeni je, tokom saslušanja, iako je prvobitno priznao da je ubio L. F., promenio iskaz i kazao da je i Vesna F. učestvovala u prebijanju deteta.

On je rekao da je devojčicu ošamario, nervozan što plače, ali da ju je šamarala i majka. Nakon toga su, kako je tvrdio, videli da je obamrla i da ne diše, pa su smislili da je pala sa terase. Majka ubijene devojčice je, međutim, kazala da to nije tačno, već da ju je Zoran ubio udarcima. Ona je na saslušanju u Višem javnom tužilaštvu izjavila da je devojčica, u trenutku kad je Zoran A. došao kući, spavala u sobi. Probudila se i uplašena bukom razbijanja stakla počela je da plače.

Foto: Privatna arhiva

Navodno, to je toliko iznerviralo Zorana da je zgrabio dete i ošamario ga dvaput. Kada se Vesna pobunila i pošla ka njemu da ga u tome spreči, uhvatio ju je grubo i izbacio iz kuće, a zatim zaključao vrata. Na njene povike i lupanja pesnicom u vrata nije odgovorio, prema njenim rečima, već je nastavio da šamara dete, koje je vrištalo i plakalo.

Prema rečima Vesne F., ona je čula Zorana da je prevrnuo sto, a onda i jezivu tišinu. Kada je Zoran A. otključao vrata kuće i pustio je unutra, kako je ispričala, ćerku je zatekla obamrlu na krevetu. Devojčica više nije disala. Pozvao je taksi i zajedno su odveli dete u Hitnu službu Zdravstvenog centra u Negotinu gde su rekli da je pala sa terase.

Foto: Printscreen Facebook/Privatna arhiva

#Negotin

'