AKTUELNO

Ovome se neizmerno raduje!

Kao i svi hrišćani pravoslavne veroispovesti, i pevačica Nada Topčagić danas proslavlja Badnji dan i neizmerno se raduje najradosnijem prazniku - Božiću. Za Pink.rs pevačica je otkrila koji to običaj obavezno ispoštuje kada je u pitanju ovaj praznik i šta se kod nje nađe na trpezi.

Foto: Privatna arhiva

Ove godine smo suprug i ja prvi put sami za praznike, pošto su deca, sin i snaja sa decom, na Tari. Slavimo praznike onako kako običaji nalažu, ja sam spremila posnu trpezu, tu ima svega i svačega, a večeras idem u Banovce - rekla nam je Nada i otkrila zašto se tamo uvek uputi:
U Banovcima je, verujte, prava fešta, tamo se mesec dana unapred priprema sve. Pali se badnjak, pa to celo selo izađe, kuvana rakija, vino, svaka kuća iznese šta ima i to bude zaista prelepo i nešto što treba da se vidi - otkrila nam je Nada.

Foto: Privatna arhiva

Kada je Božić u pitanju, Nada se postarala da trpeza uvek bude puna:

Za Božić sve ide po redu. Ja sam naspremala hrane, tu se nađe svega na stolu, jagnjetine, prasetine, suvih paprika, salata, ma svega ima, verujte mi, komšije uvek poslužim, uvek proslavimo kako dolikuje - zaključila je Nada.

Foto: Privatna arhiva

Autor: N. Vujčić

#Badnje veče

#Božić

#Nada Topčagić

'