AKTUELNO

Božićne praznike provodi sa porodicom na seoskom imanju koje je nasledio od dede.

Poznati pevač narodne muzike Andrija Era Ojdanić božićne praznike tradicionalno proslavlja na seoskom imanju koje je nasledio od dede Dragutina. Kako kaže za Pink.rs svake godine uoči Božića njegova deca i unuci okupljaju se kod njega na porodičnom imanju gde zajedno uživaju u svim čarima praznika. Vruća rakija i bogata praznična trpeza neizostavni su u domu Ojdanića, a Era za naš portal otkriva kako ove godine provodi Badnje veče i Božić.

Foto: Privatna arhiva

- Na imanju sam, grejem vruću rakiju mojima. Svi smo se okupili za praznike. Krećemo od Badnje večeri, to mi je najmiliji dan u životu. Uvek ga provedem na jedan pravi sprski način - kaže Era za Pink.rs i dodaje da je ove godine njegova ćerka Milena izvukla novčić iz česnice:

Foto: Privatna arhiva

- Lomili smo česnicu i lova je kod moje ćerke Milene ove godine. Ona je našla kintu i drži je u džepu, ne da je nikom, čuva je kao oči u glavi. Svake godine proslavljamo isto. Običaji se ne menjaju još od mog pokojnog dede Dragutina. Tradicija se u našoj porodici nasleđuje s kolena na koleno - rekao je pevač i otkrio da se u njegovoj kući uoči Božića, na Badnje veče obavezno poštuje jedan stari običaj.

- Na Badnje veče se kod mene večera na podu, na slami. Unosi se badnjak i slama i tu pijučemo, stavlja se beli stolnjak i svi specijaliteti idu na pod. Tu nazdravjamo, palimo sveću, molimo se Bogu i okadimo kuću i trpezu i posle toga pevamo i pijemo rakiju - rekao je Era i priznao nam da je sinoć preterao sa rakijom.

Foto: Privatna arhiva

Foto: Privatna arhiva

- Ja sam se noćas odvalio od vruće rakije. Moji unuci Nikola i Uroš su me jedva dovukli do kreveta. Bio sam pijan, ali srećno pijan - rekao je pevač kroz osmeh za naš portal i otkrio da je za Bažić pripremio pečenje u kojem će, kako kaže, najviše uživati njegovi unuci.

Foto: Privatna arhiva

- Za danas smo ispekli prase. To se podrazumeva svake godine za Božić, a u njemu najviše uživaju moji unuci - završava Ojdanić.

PROČITAJTE JOŠ: ZA NJEGA NE POSTOJI LEPŠI POKLON! Marko Bulat se oglasio na Božić za Pink.rs i POTVRDIO DA ĆE DOBITI SINA, njegovoj sreći nema kraja!

Autor: M. K.

#Andrija Era Ojdanić

'