AKTUELNO

Za porodicu Đoković imaju samo reči hvale.

Najbolji svetski teniser naredne tri nedelje će sa porodicom boraviti u Srbiji, a komšije u beogradskom naselju u kojem živi kažu da je neposredan i sasvim prirodan mladić. Kakav je Novak Đoković na terenu, usredsređen, pravedan, ali na momente i zabavan, takav je i kada dođe u svoju rodnu zemlju, gde voli da boravi kad god mu obaveze to dozvole.

Naime, on je sa suprugom Jelenom Đoković, sinom Stefanom, ćerkom Tarom i dadiljom došao u Srbiju, a njihove komšije u elitnom naselju u kojem teniser poseduje penthaus, za njih imaju samo reči hvale.

Foto: Instagram

- Novaka viđamo češće nego Jelenu, on potpuno opušteno izađe sa decom i igra se. Iako je javna ličnost i najpoznatiji teniser na svetu, nema nikakav problem da se sasvim opušteno šeta i uživa sa porodicom, kao i sav običan svet. Vozi decu u malim automobilima, dok Stefan vozi i bicikl po kompleksu. Priča sa ostalim mamama i tatama dece sa kojima se njegovi mališani igraju, kao da nije to što jeste. Jelena retko izađe tu ispred zgrade da sedi, uglavnom je u prolazu. Ne zadržava se napolju - kaže komšinica Jelica i dodaje:

- Zajedno idu do obližnjeg marketa da kupe osnovne potrepštine. Kao i svi ostali, kupuju toalet-papir i neke namirnice, što govori o tome da spremaju hranu sami. Ono što znam je da je obezbeđenje uvek u blizini, ne možete da ih vidite ako ne obratite pažnju jer ne idu tik uz Đokoviće. Dadilja je došla sa njima iz Monte Karla, a ne znam da li im još neko u stanu pomaže. Novak se javi svima u ulazu ljubazno i razmeni par rečenica: “Dobar dan, kako ste? Šta radite?”. Fotografiše se sa svima koji mu priđu, baš sam prisustvovala jednom prilikom takvoj sceni gde se grupica ljudi libila da li da mu priđe ili ne. Na kraju im se on nasmejao i bukvalno prišao on njima. Mislim da je zapravo njegova veličina baš u toj jednostavnosti koju poseduje i što mu ta popularnost ne predstavlja ništa značajno. Ponaša se prirodno, zato je i car nad carevima u svetu.

Foto: E-stock/Danijel Milutinović

Iako su imali samo reči hvale za svog komšiju na koga su ponosni, stanovnici ovog naselja nisu želeleli da se fotografišu.

- Novak svakodnevno ide na treninge iako je na odmoru, sin je sve vreme sa njim. Danima im je pun stan gostiju, kako Novakovih roditelja, tako i Jeleninih. Dolaze im i Noletova braća, ali i prijatelji. Često vidimo da na njihov interfon zvoni kućna dostava, verovatno naručuju hranu kada im dođu gosti. Slobodno se kreću i ne glume zvezde za razliku od nekih mnogo manje poznatih javnih ličnosti koje žive ovde, a ne umeju ni da se jave. Deca su im preslatka, Stefan priča i srpski, koliko sam čula. Mada dadilja priča engleski i oni je slušaju, očigledno da razumeju oba jezika - kaže komšija Đokovića. Budući da Novak i Jelena nisu često u Srbiji, za vreme dok su van zemlje o stanu se brinu žene zadužene za čišćenje, ali i obezbeđenje.

- Kada nisu u Srbiji, njihov stan često obilazi Novakov otac Srđan, dok o održavanju brinu dve žene koje naizmenično dolaze. Ne znam da li se druže sa nekim od komšija, osim sa Krajinovićem i još jednim teniserom koji živi u ovom kompleksu - kaže jedan od suseda.

Autor: Pink.rs

#Jelena Đoković

#Novak Đoković

'