AKTUELNO

Kad sahraniš dete, nema veće nesreće - rekao je sveštenik Milovan Glogovac.

Glumac Nebojša Glogovac napustio nas je pre nešto više od godinu dana, a iza sebe je ostavio neutešnu porodicu, veliki broj poštovalaca svog rada, ali i glumačka ostvarenja po kojima ćemo ga pamtiti još dugo.

Foto: Tanjug

Nebojšin otac, sveštenik Milovan Glogovac za medije je ispričao kako se nosi sa bolom koji je najveći za svakog roditelja, kada izgubi dete.

Jeste muka, jeste žalost, jeste bol, neprebol. Ali kada i danas stižu reči odasvud: Nebojša se nikad i nigde nije obrukao - to vam daje snagu da u molitvi i veri koju je i on živeo, nadvisite ličnu patnju. Molitva je najbolji lek, uteha i nada. Pre svega vera da je on sada sa Bogom živim, istinitim. Da je u boljem svetu od onog koji je ostavio - počinje svoju ispovest Milovan.

Foto: E-Stock/Ivan Dobričić

Kojoj slici, kojem razgovoru, čemu se sve ne vraćam? Svaka slika je tu. Živa. Ne znate šta čovek od toga može da izdvoji. Sve je vredno. Sve je deo života. Sve je veza. Vi pitate: U kakav čvor je moguće stegnuti srce da sinu, bez jauka, držite opelo? Moj jedini odgovor je - molitva. Ona je najbolji lek. Najbolja terapija. Ako je nema onda je jauk. Onda je beznađe. Očajanje. A jesmo li isti ljudi posle nesreće? Kad se poremeti red, onaj koji je ustaljen, da sahranjujemo, što kažu ljudi, po redu, pa se suočimo sa sudbinom da sahranjujemo decu. To jeste muka, to jeste tuga. Nema veće nesreće. Ali molitva pomaže čoveku da na pravi način podnese susret sa takvom nesrećom i sa smrću - kaže prota Milovan Glogovac.

Foto: Pink.rs

Milovan se prisetio i poslednjih dana svog sina i perioda kada je postojala nada da će se situacija odvijati na bolje.

To je bilo nekoliko sati pred Nebojšinu smrt. Tog popodneva, tog četvrtka, on je bio podosta u lošem stanju. Trebalo je da primi i drugu hemioterapiju. Uz njega je bila njegova supruga Milica. Ona je bila stalno sa njim. Sve vreme. I ja sam bio sa njim. Smestili smo ga u krevet i nismo tada mnogo pričali. Sestre su mu priključile terapiju i ja sam otišao. Oko osam uveče Milica nam se javila. Kaže nam: "Dobro je podneo terapiju, čak se i šalio sa mnom... U petak oko dva po ponoći"... Bolest je bila jača. Nagla. Za mesec dana ga nam je uzela - kaže Milovan.

Foto: Tanjug

PROČITAJTE JOŠ: HOLIVUDSKI SAN NIJE MERILO USPEHA! U jeku najveće popularnosti naša glumica preselila se u Ameriku, sad se vratila u Srbiju i otkrila šta je sve vreme radila! (FOTO)

Pink.rs

#Nebojša Glogovac

'