AKTUELNO

Nije žalila para!

Pevačica Rada Manojlović ozbiljno je odlučila da se pored pevanja bavi i poljoprivredom, zbog čega očigledno ulaže u proizvodnju organske hrane kojom će se baviti njen otac Rade i maćeha Suzana. Pevačica je kupila mašine i alat u vrednosti većoj od 10.000 evra, a planira da pazari još dve.

- Nakon što je kupila dve njive u blizini svoje kuće u Četerežu, Rada je kupila i mašine za obradu zemljišta, ali i za vađenje krompira, koji će biti u fokusu organske proizvodnje. Kako njen otac i maćeha uveliko uzgajaju različito povrće i voće, koje odnose na pijacu i prodaju, ona je odlučila da im pomogne. Rade i Suzana su vredni ljudi, ali ne mogu sve sami da postignu, pa plaćaju radnike da im dođu u nadnicu. Sada kada je Rada kupila još zemlje i planira organsku proizvodnju, to će biti dodatno opterećenje za porodicu. Zato je i kupila mašine, kako se njen otac ne bi mučio - kaže izvor blizak Radi i njenoj porodici.

Foto: Instagram

On otkriva da je pevačica spremna da uloži u ovaj biznis i uveliko se raspituje šta joj je još od mašina potrebno kako bi što manje njen otac bio opterećen.

- Radi je jedan preduzetnik savetovao da bi sa još dve mašine pokrila osnovni proces proizvodnje i ubiranje plodova i smatra da bi joj to bilo dovoljno za početak. Ona je na imanje čak dovela i stručnjake sa Instituta za poljoprivredu, kako bi joj ocenili zemljište i dali savet šta na njemu da poseje. Radovi u selu uveliko počinju i njen otac je neizmerno srećan jer će imati biznis u koji se u potpunosti razume. On je čovek koji voli da radi, voli gazdinstvo i jako ga je obradovalo Radino iznenađenje kada je kupila mašine. To će mu umnogome olakšati proces prizvodnje, a prihodi će biti veći - objašnjava izvor.

Ovu priču potvrdila je i pevačica.

- Logično je bilo da ću nakon kupovine zemljišta kupiti i mašine jer nisam želela da oca opterećujem dodatnim radom na zemlji. To će prvenstveno biti njegov biznis u koji ćemo se svi uključiti koliko možemo. Ja imam dosta nastupa i radim na pesmama, tako da neću imati toliko prilike da vodim računa o usevima, ali sam tu da uvek kada mogu pomognem - kaže Rada, pred kojom je radna sezona.

Foto: E-Stock/Ivan Dobričić

Podsećanja radi, Rada je nakon što je izdvojila novac za kupovinu stana u Beogradu, odlučila da se pozabavi imanjem u Četerežu. Osim što je tamo sagradila velelepnu kuću, kupila je dodatno dva imanja na kojima će ubuduće raditi njen otac i njegova supruga.

Sestra i brat je podržavaju

U želji da započne porodični biznis Rada ima punu podršku sestre Marije i brata Nenada. Kako saznajemo, oni su se uključili da pomognu u njenoj zamisli da se bavi proizvodnjom organske hrane.- Nenad ima svoju porodicu i malo dete o kojem brine, ali je spreman da se uključi koliko mu obaveze dozvoljavaju. S druge strane, i Marija je sve vreme uz Radu i zajedno se raspituju i uče o svemu što ih čeka - kaže naš izvor.

Autor: Pink.rs

#Radmila Rada Manojlović

'