AKTUELNO

Zvezda devedesetih prisetila se zlatnog vremena svoje karijere.

Ivan Gavrilović, kog mnogi smatraju začetnikom turbo-folka, na domaćoj javnoj sceni pojavio se pre tačno 25 godina megahitom "200 na sat" koji mu je doneo ogromnu popularnost i ozbiljan novac. Međutim, kako Ivan tvrdi, pesmu koja ga je proslavila mesecima nije mogao da objavi, budući da je niko nije hteo.

Foto: Pink.rs

- Prvo sam bio član Fanki haus benda od 1990. pa dok nisam objavio samostalnu ploču te 1994. Album "200 na sat" nisam mogao šest meseci da objavim jer nisam imao izdavača. Trebalo je da Marina Tucaković i Futa Radulović objave taj album, ali su odustali jer su tada imali Željka Šašića, koji je bio velika zvezda i nisu hteli da mu prave konkurenciju. Kada je konačno objavljena moja ploča, to je preko noći postalo apsolutni hit. Prodato je oko 500.000 kaseta. Osim "200 na sat", na toj ploči su bile i pesme "Pevaj", "Došao sam da te ženim", "Udri, grome" - prisetio se Gavrilović, koji je u to vreme bio jedan od najplaćenijih izvođača kod nas.

Foto: Pink.rs

- Bila su to teška vremena, ali ja ih nisam osećao. Mnogo para sam imao. Imao sam cenu nastupa minimum 10.000 maraka za veče. Potrošio sam sve. Ma bilo je opasno vreme, puno kriminalaca, nisam ni smeo da pokazujem da imam love jer bi se onda neko nakačio i uzimao mi reket - priznao je on, a potom istakao da, uprkos tome što je imao mnogo para, nikada nije bio bahat.

- Znao sam da se vozim po gradu i da kupim ljude sa stanica jer GSP nije funkcionisao, i onda ih razvozim po naseljima gde žive... Pa odem kod žene koja prodaje sladoled i kupim ceo frižider, pa to podelim klincima koji se tu nađu - ispričao je Ivan.

Pink.rs

#Ivan Gavrilović

#pevač

#Željko Šašić

'