AKTUELNO

"Ja sam vrlo sposobna kada je o kuvanju reč, ali bih lagala kada bih rekla da sve sama pripremam" otkriva pevačica!

Uskrs je jedan od najradosnijih hrišćanskih praznika, a pravoslavni vernici ga obeležavaju u skladu sa tradicijom i običajima svoga naroda. Folk zvezda Dragana Mirković ovaj praznik provodi u krugu porodice i najmilijih, a otkrila je i šta za nju znači ovaj veliki dan i kako ga obeležava.

Toplo, porodično, emotivno, intimno i svečano. Ukratko, onako kako se očekuje od najvećeg hrišćanskog praznika. I kod nas je, kao i kod većine porodica, običaj kucanja jajima obavezan, i to otkad otvorimo oči, pa do pred spavanje. Celog dana se kucamo i takmičimo. Najglasniji i najsmešniji trenutak jednog takvog slavlja je kucanje i vrištanje kada pobedi Marko. Mada, moram priznati, već godinama su i Marko i Toni apsolutni pobednici kada je o kucanju reč. U mojoj kući pobeđuju muškarci. Nikad ne popuste kao pravi džentlmeni - rekla je Dragana.
View this post on Instagram

HRISTOS VASKRSE! SREĆAN USKRS! 💗

A post shared by Dragana Mirković (@dragana_mirkovic) on

Mirkovićeva je otkrila i da praktikuje neke od običaja koji nisu toliko česti, a da u pripremi praznične trpeze uvek ima pomoć.

Farbamo jaja svi skupa, a ja onda svima stavim crvenu tačku od farbe na čelo, za sreću, radost, za zdravlje... i to od prvog ofarbanog jaja, koje se ostavlja da bude čuvarkuća. Nikada ne stavljaju sami sebi, niti jedan drugom. Uvek sam ja ta koja ih obeležim, a onda celi dan budu s tom tačkom na čelu. Operu je tek pred spavanje - rekla je Dragana i dodala:
View this post on Instagram

Spremna za praznik 🤗😊🤗

A post shared by Dragana Mirković (@dragana_mirkovic) on

Imam pomoć u kuhinji, pa tako i u vezi s trpezom. Ja sam vrlo sposobna kada je o kuvanju reč, ali bih lagala kada bih rekla da sve sama pripremam. Insistiram na tome da uvek napomenem da imam pomoć, da ljudi ne misle kako ja sve sama radim i sve postižem. Volim da kuvam i vešta sam u kuhinji, ali, nažalost, nemam vremena da joj se posvetim na dnevnom nivou - objšnjava folkerka i dodaje ko su joj najčešći goti tokom Uskrsa:
Za Uskrs volimo da pozovemo svoje prijatelje Austrijance da dođu na ručak. Oni uživaju i uvek se sjajno provedu. Naša hrana se dosta razlikuje od njihove, pošto pripremamo naša domaća jela - završava Dragana.
View this post on Instagram

Srećan Uskrs 💗

A post shared by Dragana Mirković (@dragana_mirkovic) on

PROČITAJTE JOŠ: POZNATI VAM ŽELE SREĆAN USKRS! Ovako su naše zvezde čestitale najradosniji hrišćanski praznik svojim fanovima! (FOTO)

Pink.rs

#Dragana Mirković

'