AKTUELNO

Zavetovaće se jedno drugom na večnu ljubav na Oplencu.

Princ Dušan Karađorđević, najmlađi sin kneza Aleksandra i njegove supruge Barbare od Lihtenštajna i unuk kneza Pavla, 25. maja će se zavetovati na večnu ljubav svojoj partnerki Valeriji. Princ je odlučio da mu kum na venčanju bude najbolji prijatelj Alexander Sehnaoui, koji je sa oduševljenjem prihvatio predlog, a pripreme se već privode kraju.

Princ Dušan ne krije oduševljenje što će se venčati u otadžbini, na Oplencu, gde su to činili njegovi preci. Više stotina zvanica iz celog sveta će prisustvovati venčanju, kao i proslavi koja će nakon toga biti organizovana.

Nakon građanskog venčanja u Njujorku, mojoj supruzi Valeriji i meni velika je želja bila da se venčamo i u Srbiji, što ćemo uraditi 25. maja u Crkvi Svetog Đorđa na Oplencu. Veoma sam srećan i ponosan što ćemo se venčati pred Bogom u Srbiji, koja je moja otadžbina i gde su moji koreni. Valeriji se Srbija veoma dopada i s radošću ćemo ispoštovati neke od najdražih običaja iz narodne tradicije venčanja. Valerija i ja ćemo se sjediniti u svetoj tajni braka uz božji blagoslov, okruženi najbližim prijateljima i porodicom, kao i mojim precima. Ovaj blagoslov upravo na tom mestu je najvažniji za naše venčanje - rekao je princ Dušan.

Princ Dušan Karađorđević najmlađi je sin kneza Aleksandra i njegove druge supruge, Barbare od Lihtenštajna i unuk kneza Pavla. Rođen je u Sent Galenu, u Švajcarskoj a njegovi roditelji su se, dok je bio mali, preselili u Pariz gde je princ i odrastao. Valeriju, koja je marketinški stručnjak, upoznao je pre četiri godine i ljubav je odmah planula. Kršten je u srpskoj pravoslavnoj crkvi, a kum mu je prestolonaslednik Aleksandar.

Autor: Pink.rs

#Princ Dušan Karađorđević

#Valerija Demuzio

#Venčanje

'