AKTUELNO

Najzahtevniji projekat TV Pink, istorijsko - ljubavna drama "Crveni mesec" privukla je veliku pažnju javnosti, ali i gledalaca koji strpljivo čekaju sredinu septembra, kada je najavljen početak emitovanja.

Osim u Pinkovim filmskim studijima u Šimanovcima, gde je izgrađen impresivan eksterijer na gotovo 6.000 metara kvadratnih, serija "Crveni mesec" će se snimati i na lokacijama širom Srbije. Tokom protekle nedelje, ekipa serije snimala je u dvorcu porodice Dunđerski u mestu Kulpin, koji je 1812. godine podigla porodica Stratimirović. U ovom zdanju koje predstavlja značajnu kulturunu baštinu ne samo Vojvodine, već i cele Srbije, ekipa serije vredno je snimala, a set je posetio i Željko Mitrović, koji je pored Romana Majetića idejni tvorac ove serije.

Foto: Pink.rs

Željko je obišao dvorac Lazara Dunđerskog i bio istinski impresioniran enterijerom, ali i eksterijerom. Kao velikog poznavalaca i pre svega ljubitelja muzike, Željka je posebno zainteresovao klavir u dvorcu. Iako je raštimovan, Željko nije odoleo a da ne zasvira.

- Previše godina čeka na štimovanje, šteta - prokomentarisao je Željko dok je svirao, a onda mu se pridružio i Roman, scenarista i reditelj "Crvenog meseca".

Roman mu je objasnio da je ovaj klavir izuzetno star, ali i da ima veliku istorijsku vrednost. Prema njegovim rečima, klavir iz dvorca Dunđerski bi uz štimovanje bio dostojan da stoji u dvorani "Royal Albert Hall", jednoj od najpoznatijih muzičkih dvorana u Britaniji.

Foto: Pink.rs

Željko je potom obišao ostatak dvorca Dunđerski, a potom sa Romanom i ostatkom ekipe pratio tok snimanja, kojim je izuzetno zadovoljan.

- Prezadovoljan sam pre svega dinamikom koju smo uspeli da postignemo - u proseku snimamo 22 scene na trenutno dve lokacije, što znači da za jedan i po dan uspevamo da snimimo jednu epizodu, što opet znači da ćemo 120 epizoda snimiti za 160 ili 180 dana najviše. Veoma sam ponosan, jer je ovo jedan izuzetan podvig u oblasti kinematografije. Podela je savršena, glumci veoma dobro igraju uloge koje su im dodeljene. Po svim kategorijama sam veoma zadovoljan - rekao je Željko, koji ne krije koliko je ponosan na ovaj projekat.

Nakon popodnevnog druženja sa glumačkom ekipom, Željko se uputio u Kan, a nama ostaje da sačekamo i vidimo na kojoj će se sledećoj lokaciji snimati najzahtevniji igrani projekat ružičaste televizije. Emitovanje serije "Crveni mesec" zakazano je za sredinu septembra, kada će gledaoci videti zbog čega je ovaj projekat toliko značajan i produkciono veoma zahteva

Foto: Pink.rs

Pink.rs

#Crveni mesec

#Željko Mitrović

'