AKTUELNO

U planu je imao drugo umetničko ime, ali tako se zvao komšijski pas.

Jedan od najvećih zabavljača na domaćoj javnoj sceni svakako Radiša Trajković Đani. Njegovi fanovi su prošle godine pokrenuli akciju da nastupa na predstojećem Egzitu, a on je istakao da jedva čeka ovaj festival. Dok traju pripreme za Egzit, Đani se prisetio početka karijere kada je snimio prvi album.

Foto: E-stock

Iako su se mnogi pitali zašto Radiša Trajković ima nadimak Đani, pevač je tek sad otkrio poreklo umetničkog imena po kom je prepoznatljiv.

Tamo početkom '90-ih godina došlo je vreme da snimim svoj prvi album. Ušao sam nekako brzinski u studio, odradio pesme i trebalo je za kraj osmisliti još samo nadimak...vremena nije bilo puno, neko je viknuo: DANNY! Meni se svidelo i rekao sam može to - Deni. To isto veče zovem roditelje i radosno ocu saopštavam vest da sam ja od danas Radiša Trajković Danny. Sledeće jutro me budi telefonski poziv. Sa druge strane otac Lazar mi saopštava: "Menjaj to ime, majka Blagica ti je poručila da se komšijino kuče zove Deni i ne ide sine da se zovete isto". Zovem produkcijsku kuću i kukam, molim, plačem preko telefona samo da ne dobijem umetničko ime Danny... Našli smo kompromis sa nadimkom Đani. PS. Sad svi znate kako Đani od Radiša - otkrio je Đani na Fesjbuku.

Foto: Printscreen

Činjenica je da mnogi pevači sa domaće javne scene imaju vrlo neobična umetnička imena, neki od njih su Bebi Dol, Dara Bubamara, Čeda Čvorak...

Autor: J. V.

#Ime

#Radiša Trajković Đani

#pevač

'