AKTUELNO

U Mionici, tokom snimanja "Žikine šarenice", 50-godišnji muškarac traktorom je uleteo na snimanje, vređao voditelja Živorada Nikolića, a potom ga i fizički napao.

Sve se dogodilo oko 15 minuta pred emisiju, stajali smo, dogovarali se i odjednom, nama u susret ide traktor, probijajući jednu barijeru koja je tu stajala, ispričala je za Pink rediteljka "Žikine šarenice" Marijana Petrović.

- Traktor staje ispred nas, čovek besnog izraza lica silazi sa njega i počinje da viče. Žika ga je tiho pitao šta mu je, nakon čega se ovaj zaleteo i udario ga pesnicom u glavu - kaže Petrovićeva.

Foto: TV Pink Printscreen

- Ošajdario me je dobro, a da je bolje zamahnuo, ne bi bilo emisije. Čisto sumnjam da bih ostao na nogama - rekao je Žika Nikolić.

Nakon udarca, muškarac je ponovo seo na traktor i, dok je odlazio, udario u još jednu barijeru: mali automobil koji je tim traktorom gurao. Rediteljka kaže da je cela situacija izazvala šok i osećaj neprijatnosti.

- Mislila sam da Žiki nije dobro, htela sam da zovem i Hitnu pomoć, ali je on radosno isplivao iz toga i krenuo je u emisiju sa adrenalinom. Takva mu je valjda genetika - našalila se ona.

Foto: TV Pink Printscreen

Boban Janković, predsednik opštine Mionica, kaže da se Nikolić poneo kao pravi profesionalac, budući da se slučaj dogodio neposredno pred emisiju. Ističe da je "Žikina šarenica" odličan način da se promovišu mala mesta u Srbiji.

- Gledao bih na ovo iz nekog drugog ugla: možda je to čovek kojem je potrebna pomoć. Mislim da jeste i on će dobiti adekvatnu pomoć od naše države koja je zaista odgovorna - kaže Janković. Dodaje da je prevencija izuzetno važna i da je ona osnovna poruka ovog incidenta.

Foto: TV Pink Printscreen

Zoran Radenović, obezbeđenje Pink televizije, kaže da je odmah reagovao, zajedno sa kolegama, iako u samom početku nisu ni slutili da će čovek fizički napasti Žiku Nikolića.

- Mislili smo da će da priđe da bi se uslikali, jer se to često dešava kada putujemo karavanom. Odmah smo reagovali i sklonili tog čoveka kako ne bi došlo do daljeg incidenta. Nastavio je da verbalno vređa Žiku, pokušavao je da mu priđe, ali smo to sprečili – kaže Radenović.

Foto: TV Pink Printscreen

Nikolić kaže da je, uprkos incident, ova emisija bila odlična, sadržajna i puna smeha i zabave. Kaže da mu je ostala upamćena kao jedna od najboljih od kada radi svoju “Šarenicu”.

- Pozivam ljude da pogledaju ovu emisiju i da, naravno, posete Mionicu – kaže Nikolić.

Ceo razgovor sa gostima "Novog jutra" pogledajte u nastavku:

#Novo jutro

#žikina šarenica

'