AKTUELNO

Iako se sa svim životnim nedaćama borila sa osmehom, spisateljica je sada poslala poruku koja odiše očajanjem.

Poznata srpska spisateljica Isidora Bjelica se već duže vreme bori sa opakom bolešću, a o celom procesu od samog početka je otovoreno govorila u javnosti.

Iako se tokom borbe trudila da ostane pozitivna, i borila se svim silama da ostane u životu, sada je svojim pesimističkim stavom zapanjila sve.

Ona je na svom profilu na društvenoj mreži Fejsbuk objavila svoju fotografiju sa plaže, a uz to je napisala podužu poruku, koja je rastužila sve njene pratioce.

Isidora, koja se sa svim životnim nedaćama borila sa osmehom, sada je poslala poruku koja odiše očajanjem.

Trebalo je da umrem u proleće 2013. godine, loša prognoza od šest do osam meseci života. Ja sam izdržala cele 4 godine. Ovo vam, da pogrešno ne pomislite, pišem iz očaja, a ne da bih se pohvalila. Da sam umrla na vreme, ne bih saznala za mnoge izdaje, žalili bi me od srca svi koji su tvrdili da su mi prijatelji, a bilo ih je mnogo. Ne bih doživela da me čak optuže da sam izmislila bolest i šta sve već ne, deci bi bilo teško ali bar im ne bih rasprodala svu imovinu da još malo produžim život i ne bi nesrećni odrastali po bolnicama i gledali me u strašnom stanju gde se gubi svaki ljudski dignitet - piše Isidora i nastavlja:

- Da se nisam borila kao sumanuta, ne bih doživela da smetam svima koje sam volela i nikad ne bih shvatila koliko sam prokleto sama, niti bih saznala kako je to kad oni koji su vas voleli čekaju da odete jer više ne mogu da izdrže da gledaju kako svaki dan ima sve više bolesti, a sve manje vas. Da, da se nisam ovoliko borila i sve podnosila hrabro i odvažno otišla bih kao mnogo voljenija i poštovanija i srećnija i sinonim za moje ime ne bi bio bolest.

Zato, izvinjavam se svima porodici, prijateljima, čitaocima kojima sam svojim krajnje neukusnim i predugim preživljavanjem kao i nedoličnim ponašanjem za kancer bolesnika izazvala dodatnu bol, neprijatnosti i muke. Izvinjavam se i sebi jer mi sve ovo nije trebalo, a mora se umreti svakako. Ne zamerite mi, preklinjem vas što sam bila toliko glupa. Jedna od stvari koju između ostalog spoznaš kad živiš duže nego što je trebalo je koliko si beskrajno glup i koliko je ljudska pamet precenjena kategorija - zavšava potresnu ispovest Isidora.

Pratioci su u komentarima pružili Bjelici podršku, ali je jedan njen odgovor iskazao svo razočarenje koje trenutno oseća.

- U mom slučaju sam dobila više pažnje, ljubavi i naklonosti od nepoznatih nego od najbližih - napisala je spisateljica.

Autor: M. Đurović

#Isidora Bjelica

#Kancer

#pisac

'