AKTUELNO

Oni čine sve kako bi mu pomogli.

Legendarni pevač narodne muzike Šaban Šaulić početkom ove godine tragično je preminuo u saobraćajnoj nesreći u Nemačkoj, a potom je njegovo telo prebačeno u Srbiju. Sahranjen je u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju u Beogradu. Na sahrani legende narodne muzike pojavio se i njegov vanbračni sin Robert Šaulić. On je do tog trenutka bio dalje od budnog oka javnosti i živeo mirnim životom u Zrenjaninu.

Foto: E-stock/Miloš Rafailović

Već godinama unazad kruže razne spekulacije o vanbračnom sinu kralja narodne muzike i njihovom odnosu, a različiti izvori navode drugačije stvari.  Zvaničnih informacija ima malo. Pokojni pevač izbegavao je da javno govori o Robertu. Jednom prilikom se ipak osvrnuo i na novinarska pitanja o tome.

To je bilo mnogo, mnogo davno. Ja tada nisam bio ni oženjen - objasnio je Šaban te 2015. godine u jednom od svojih intervjua, a potom dodao da je redovno ispunjavao svoje roditeljske obaveze, te da je često svom vanbračnom sinu i njegovoj majci slao novac za sve što im je bilo potrebno.
Ja sam bio fer prema jednoj osobi koja je posle pet, šest godina rekla da je to moje dete. Ja sam isplatio do 18. godine sve alimentacije, majke mi moje, bez dokazivanja. Priznao sam ga jer sam pošten, čestit čovek, nisam hteo ništa ni da dokazujem - rekao je Šaban u aprilu 2015. godine.

Menadžer pokojnog pevača nedavno je za medije izjavio da je Šaban redovno brinuo o Robertu, kao i da mu je izgradio kuću i pokušao da nađe posao u Austriji.

Pored toga što mu je kuću napravio, vodio ga je po Beču i nalazio mu posao, ali ovaj nije hteo da radi. Znate kako je na Zapadu – mora da se radi, nema druge, niko neće za džabe da ti da pare. Ne možeš čim dođeš u Beč da budeš direktor, a Robert je to hteo. Nije mogao Šaban za njega da ide i da radi. Pa nikom nije lako da radi, ali šta ćeš - izjavio je on tada.

Foto: E-stock/Miloš Rafailović, Pink.rs

Prema rečima Šaulićevog bubnjara Saše Imetovića Bate, Robert živi u Zrenjaninu zajedno sa jednom starijom ženom koja ga je navodno odgajala, o kojoj bubnjar legendarnog pevača ne zna ništa.

Starija žena navodno je komšinica Radovanka koja je Roberta uzela sa ulice kada je imao samo 10 meseci. On danas ima četrdeset sedam godina i teško je bolestan. Radovanka je rekla da je Šaban obilazio Roberta i da je davao novac. Ona je tada navela i da ju je Šaban zvao da pita da li Robertu nešto treba.

Robert je, kako su pisali pojedini mediji, danas teško bolestan. On gotovo da nema ni prebijenog dinara, što navode komšije koje ga hvale, ali dodaju da nema para da sebi priušti adekvatne lekove i hranu.

Tvrdnje da je Robert lenj komšije negiraju, i dodaju da baš zbog njegove dobrote i kvaliteta sakupljaju novac kako bi mu pomogli da ima lagodniji život.

Komšije navode i da Robert sada često čuva stare i bolesne ljude, koji mu daju novac kako bi preživeo.

On je ljudina! Nisam čuo lošu reč o njemu. Znam da je imao jednu ljubav, pa da je raskinuo - rekao je Robertov komšija.

Pink.rs

#Robert Šaulić

#Šaban Šaulić

'