AKTUELNO

Serija "Crveni mesec" od ponedeljka, 7. oktobra u 21 čas na TV Pink

Spektakl jedne epohe, viskobudžetna serija “Crveni mesec“, kojom lider među komercijalnim emiterima - TV Pink, obeležava 25 godina uspešnog poslovanja, pred gledaocima je od ponedeljka, 7. oktobra u 21 čas, a sa njom i pregršt novih likova koje će ući u domove naših sunarodnika širom sveta. Jednu od značajnih rola autor Roman Majetić dodelio je glumici Nini Grahovac, koja nam sa velikim žarom govori o ulozi Marije Bauman, majci glavne junakinje Sofije (Ivana Dudić), ženi srpskog porekla, koja je odrasla i veći deo života provela u Beču, pa tako i postala supruga Otta Baumana (Dragan Marijanović), predstavnika austrijske politike i cara Franje Josipa I.

Foto: Promo.

- Marija je veoma ambiciozna majka, koja želeći da što bolje uda svoju kćerku, zanemaruje želje i osećanja sopstvenog deteta – kaže Nina Grahovac. - Ona je uporna, proračunata, nametljiva i ne pristaje na odgovor “ne”. Vešt je manipulator i to u raznim situacijama koristi. Pored toga što vrlo posvećeno obavlja sve dužnosti u porodici kao supruga i majka, ona se u isto vreme predaje i nekim svojim strastima kojima i pored svoje proračunatosti ne može da odoli. Sa druge strane, Marija je nepoverljiva i ne otvara se lako drugima, želeći tako da se zaštiti od ljudi. Ujedno je i čvrsta i ranjiva žena, a to mi je najuzbudljivije da igram.

Roman Mejtić je, kao niko do sada, u seriji “Crveni mesec” pomešao žanrove, te nam kroz klasičnu telenovelu o zabraljenoj ljubavi, predstavlja istorijske društvene i političke okolnosti koje su oblikovale Beograd, pa i celu Evropu, pred Prvi svetski rat. U to doba žene su bile dame, drugačije su se oblačile, držale i ponašale nego danas, pa pitamo Ninu koliko je zahtevna bila priprema za ulogu?

- Kada igrate epohu stalno morate da vodite računa o tome kako sedite, kako se krećete ili kako govorite, a to po nekad i nije bilo lako, jer su me bolela leđa od stalnog uspravnog držanja – uz prepoznatljiv širok osmeh priznaje Nina, dodajući da ukoliko znate sve karakteristike uloge koju igrate, to je još samo jedno ‘ruho kojim odenete’ svoj lik.

Foto: Promo.

Osim držanja, Nina je zbog serije “Crveni mesec” konsultovala i profesorku nemačkog jezika, kako bi što vernije dočarala jednu bečku damu, ali ni to nije sve što je ovim projektom naučila:

- Roman Majetić je čovek koji baš mnogo toga zna, i iz njegovog scenarija sam saznala neke vrlo interesantne detalje koje nisam znala ranije.

Nakon višemesečnih priprema, ekipa serije “Crveni mesec” već je sedam meseci u radnom procesu, ali svi do jednog ističu da je atmosfera na setu veoma prijatna i interesantna.

Foto: Promo.

- Okružena sam partnerima sa kojima imam dobru komunikaciju tako da smo lako sarađivali uz mnogo smeha i šale – tvrdi glumica.

Ipak, konačni sud daju gledaoci, a Nina nam otkriva svoja očekivanja.

- Očekujem da publika zavoli likove iz naše serije i da ih prati kroz sve zgode i nezgode do poslednje epizode! Nemam baš skromna očekivanja, zar ne – ponovo nam darujući širok osmeh, zaključuje Nina.

A prva, od 120 epizoda ove spektakulatne serije na programu TV Pink je u ponedeljak, 7. oktobra u 21 čas, a potom ćemo videti da li će se Ninina, ali i očekivanja ostatka autorske ekipe, i obistiniti.

Autor: Pink.rs

#Crveni mesec

#Nina Grahovac

#Televizija Pink

#serija

'