AKTUELNO

Glumac je zbog ovog čina osuđen na 10 meseci zatvora.

Glumac Goran Jevtić osuđen je zbog polnog uznemiravanja maloletnika na deset meseci zatvora. Naime, on je namamio dečaka na veoma lukav i prefidan način u toalet somborskog pozorišta. Najpre mu je predložio da idu na piće, a kasnije ga je, umesto na piće odveo u toalet i napastvovao.

Nakon pet godina dugog procesa, jezivi slučaj napastvovanja maloletnika u toaletu Narodnog pozorišta u Somboru dobio je sudski epilog - Jevtić će morati da provede deset meseci iza rešetaka u nekom od srpskih zatvora, a u nastavku možete pročitati kako je zapravo sve počelo.

Taj 15. jun 2014. godine bio je poslednji dan manifestacije Pozorišni maraton, na kom je Jevtić učestvovao u svečanoj dodeli nagrada, a mladić kog je napastvovao bio domaćin u somborskom pozorištu.

Oko dva sata iza ponoći, kada je manifestacija završena, glumci i drugi učesnici su se premestili u takozvani glumački salon, navedeno je u presudi u koju je Blic imao uvid. Kao što to običaj nalaže, učesnici manifestacije i zaposleni u pozorištu su prilazili glumcima i čestitali im, a među njima je bio i maloletni L. K. koji je prišao Jevtiću i rukovao se sa njim u želji da mu čestita. Njih dvojica su se tada i fotografisali.

Foto: e-stock/Dimitrije Goll

Tada mu je glumac rekao da bi mogli otići na piće, zbog čega je maloletnik bio veoma ushićen budući da je i sam član glumačke sekcije i želio je da se bavi tim pozivom. Voleo je glumce, divio im se i do tada je imao samo pozitivna iskustva sa njima. Međutim, Jevtić nije precizirao kada i gde želi da popije piće sa dečakom.

Zatim se maloletni L. K. vratio kod svoje prijateljice i zajedno su stajali nedaleko od ulaza, jedući burek. Čestitke su se razmenjivale do duboko u noć, slavio se uspešan kraj manifestacije i niko nije mogao ni da pretpostavi šta će uslediti.

Jevtić je nešto kasnije prišao dečaku i bez reči ga je blago stisnuo za nadlakticu leve ruke, a zatim je, i dalje bez reči, produžio. Misleći da je to trenutak kada će popiti piće, nesrećno dete je dalo burek drugarici uz poruku da ga sačeka tu i da će se brzo vratiti. Nije ni slutio da sledi najgnusnije iskustvo koje je mogao da doživi.

Ušao je u toalet i odlučio da opere ruke, masne od bureka, na lavabou. U tom trenutku otvorila su se vrata jednog od bokseva u toaletu i tada je dečak ugledao lik poznatog glumca.

"Možeš samo sekund?", rekao mu je glumac pokazujući glavom da uđe u kabinu.

Kako je kasnije ispričao maloletnik, mislio je da ga glumac poziva u kabinu kako bi mu ukazao na neki kvar ili problem, budući da je L. K. bio prisutan u svojstvu domaćina. Naivno dete je ušlo u kabinu, a Jevtić je započeo gnusnu radnju.

Foto: E-stock/Danijel Milutinović

Strgao je pantalone sa dečaka i počeo da ga oralno zadovoljava. Preneraženi dečak je počeo da plače, tresao se i neprestano molio glumca da ga pusti. Kada ga je majka kasnije upitala zašto se nije branio od pomahnitalog glumca, rekao je da je bio blokiran i da je strahovao da mu više neće dozvoliti da uđe u pozorište ukoliko ga napadne.

Nakon desetak minuta, Jevtić je konačno pustio dečaka napolje, a ovaj je unezveren izleteo iz toaleta, otišao po drugaricu koja ga je čekala i zajedno su izašli iz pozorišta. Najpre mu je bilo teško da se otvori i ispriča šta se dogodilo, a onda je prelomio. Saznavši je njihovo dete preživelo, roditelji dečaka su slučaj prijavili policiji i tada je pokrenuta istraga.

Foto: E-stock/Miloš Rafailović

Usledilo je ispitivanje svedoka, glumaca koji su te večeri bili u salonu, ali i dečakovih prijatelja.

Kako je L. K. navukao velike traume, posle te večeri nije mogao da spava, a onda kada bi i uspeo da skopi oči, to bi činio isključivo obučen. Majka je u svom svedočenju ispričala da se kobne večeri tresao kao da mu je zima, te da je morala da mu daje bensedin da bi mogao da spava. Konačno, pet godina kasnije, u martu ove godine, Jevtić je osuđen na deset meseci kućnog zatvora bez nanogice zbog napastvovanja maloletnika. Nakon što su Tužilaštvo i Jevtić uložili žalbu, kazna je preinačena u deset meseci zatvora.

Pročitajte još: POTRESNA ISPOVEST momka iz Sombora kojeg je napastvovao glumac Goran Jevtić će vas naježiti: Gurnuo me je u wc, počeo da me ljubi po vratu, a onda... (VIDEO)

Pink.rs

#Goran Jevtić

'