AKTUELNO

Porodicu Pešić zadesile su tragedije koje su ih još više zbližile.

Učesnica ,,Zadruge 3Jelena Pešić nedavno je izjavila da razlog njene potištenosti, u poslednjih nekoliko dana, leži u činjenici da je pogled Lepog Miće podseća na pogled preminule bake Radice. Nakon što se poverila svom bivšem dečku, a sada prijatelju, kako tvrdi, Stefanu Kariću i još nekim ukućanima, Jelena je na pitanje novinara ispričala svoju priču i za crnim stolom.

Foto: TV Pink Printscreen

Jelena je odrasla u Ralji, selu nadomak Smedereva, u porodici u kojoj se cene i poštuju moralne vrednosti i u kojoj je ljubav bila i ostala jedina spona i pokretačka energija svih njenih članova. Rasla je uz dvojicu braće, oca, majku i baka Radicu, za koju je bila jako vezana - govori Jelenina drugarica.

Poznato je da je Pešićeva odrasla sa dva brata, od kojih jedan, Petar, imao veliki problem, budući da je rođen sa Daunovim sindrom. Tada se porodica Pešić susrela sa velikom nedaćom, a potom ih je zadesila sledeća neprilika.

Foto: TV Pink Printscreen

Kao mali Peca je preležao i jedan od agresivnijih oblika leukemije. Borba za njegov život bila je mučna i teška i trajala je godinama. Kako je majka Jasna često bila odsutna od kuće, jer je sa bratom mesecima ležala u bolnici, Jelenu i mlađeg brata Lazara, koji je tada bio još uvek beba, čuvala je i o njima brinula baka Radica. U godinama nakon Pecinog izlečenja, usledila je borba za život Jasne Pešić – Jelenine majke kojoj je, nekoliko meseci nakon što je izvadila štitnu žlezdu, dijagnostikovan tumor na mozgu. Usledili su meseci agonije i čekanja na operaciju. Strahovalo se da je u pitanju maligni tumor, ali na ogromnu sreću i radost cele porodice, tumor je bio benigni, pa je osmeh majke Jasne nešto najvrednije što Jelena i danas ima. Za sve to vreme borbe i bolesti, o Jeleni i njenoj braći brinula je i volela ih najlepše što ume baka o kojoj je Jelena i pričala u Zadruzi - govori izvor.

U februaru ove godine Jelenina baba Radica nažalost, skončala je svoj život, što je na zadrugarku ostavilo veliki trag. Naime, Jelena se tokom borbe za život babe vraćala svako veče kući umorna, jer je preko dana radila kako bi pomogla majci oko brige.

Foto: Privatna arhiva

Jelena je sada prvi put u potpunosti odvojena od svoje porodice, a u pogledu Lepog Miće prepoznala je bakinu želju da joj nešto kaže u trenucima kada već nije mogla ni da govori. Možda se ničijim suzama ne treba smejati pre nego se čuje istina koja iza njih stoji - završava Jelenina drugarica.

Foto: Privatna arhiva

Foto: Privatna arhiva

Autor: O. Bogdanović

#Jelena Pešić

#Miroslav Pržulj – Lepi Mića

#Zadruga

'