AKTUELNO

Život je nije mazio.

Bivša rukometašica i zvanično naša najbolja igračica svih vremena, a aktuelna učesnica rijaliti programa "Zadruga 3", Svetlana Ceca Kitić pre nekoliko dana pred kamerama je podsetila sve da je bila žrtva fizičkog nasilja.

Foto: TV Pink Printscreen

Cecu Kitić život nije mazio, a nakon što je pretrpela fizičko nasilje, pojavili su joj se i problemi sa štitnom žlezdom, ali i kreditom. Ona je jednom prilikom u medijima odlučila da govori o teškom periodu koji je sada iza nje.

Žena mora pre svega da bude finansijski samostalna u odnosu na svog muža. Mnoge od tih žena nemaju posao, čak nemaju ni školu. Ja se od svoje šesnaeste godine izdržavam od rukometa i nikada nisam zavisila od nekoga. Ipak, nekada vas zadržavaju neke druge stvari kao što su deca, ili patrijarhalno vaspitanje i želja da sačuvate porodicu. Ja sam sa svojim tadašnjim mužem nasilnikom u jednom momentu došla do te tačke da sam mu rekla: "Ubij me, jer ja ovako više neću da živim" - izjavila je Ceca Kitić u aprilu 2018. godine.

Foto: TV Pink Printscreen

Cecu su tada sačekali i novčani problemi zbog čega nije bila u situaciji da otplaćuje kredit koji je podigla u švajcarcima. Zbog ovoga su se poznatoj nekadašnjoj rukometašici vratili problemi sa štitnom žlezdom.

Ja sam obećala da neću da se sekiram, ali je to jače od mene. Prvih dana mi je bilo najgore, plakala sam krijući se od dece. Meni ne treba ničija milost. Sad Mara (ćerka) kaže da će ona prodati bubreg da reši stvar. To joj, naravno, neću dozvoliti ni u ludilu... Niti mi pada na pamet da se ubijam. Sklopila sam ugovor sa bankom da do sedamdesete godine plaćam ratu za refinansirajući kredit. Sada sam srećna, ali pomalo i umorna. Prazna. Vratili su se problemi sa štitnom žlezdom - rekla je tada Ceca.

Foto: TV Pink Printscreen

Autor: S.K.

#Svetlana Ceca Kitić

'