AKTUELNO

Prošlo je tačno deset godina otkako je doživeo tešku saobraćajku u kojoj je izgubio desno oko.

Pevač Halid Bešlić operisao je kataraktu na levom oku, a nakon intervencije priznao je kako mu je bilo pre nekoliko dana kada nije video skoro ništa, budući da od pre deset godina nema desno oko i da mu je do sredine oktobra i levo bilo slabovido.

Foto: Kobra

- Doktor mi je skinuo mrežu sa levog oka, koja mi je zadavala probleme i urušavala kvalitet života, a sada opet odlično vidim. Sad tako dobro vidim da uopšte ne moram da nosim naočare, ali mi one psihološki znače zbog desnog oka, koje nemam godinama, a koje mi je stradalo još u saobraćajki. Sa naočarima imam osećaj kao da mi je i ono u funkciji iako nije, nego samo stoji proteza koja izigrava oko da bi delovalo kao da je tu. Što se levog oka tiče, tek sada kad sam rešio problem, vidim koliko sam bio hendikepiran i kako je teško biti slep - ističe Bešlić, koji je ove godine proslavio desetu godišnjicu od saobraćajke koju je doživeo nadomak Sarajeva, kada je za dlaku izbegao smrt i zauvek izgubio oko uprkos naporima lekara da se ono spase.

- Treba slaviti život jer se gasi začas. Prošlo je deset godina otkad sam sleteo sa puta i izgubio oko. Nikad ne znamo šta nas čeka sutra. Ja sam srećan i zadovoljan čovek iako nisam više ni mlad, a ni zdrav. Plaćamo danak onome što smo radili i kako smo živeli. Što se mene tiče, ja sam voleo život, i to mnogo. Ko zna koliko sam noći proveo u kafani, a nisam mario šta i koliko jedem i pijem-

Foto: Pink.rs

Autor: Pink.rs

#Halid Bešlić

'