AKTUELNO

Promenila je svoje navike i trudi se da vodi zdrav život.

Pevačica Mia Borisavljević u osmom mesecu trudnoće saznala je da ima dijabetes, zbog čega je morala da promeni svoje navike. Rekreativno bavljenje sportom i dalje je ostalo sastavni deo njene svakodnevice, a ono što je morala da promeni jeste ishrana.

Foto: Pink.rs

- To je bilo u osmom mesecu trudnoće, nisam osećala ništa, samo se po ultrazvuku videlo da beba napreduje dve nedelje brže od termina, što i nije strašno, jer svaki ultrazvuk pokaže drugačije, ali sam ipak izbacila šećer i belo brašno. Za hleb sam se snalazila, pravila sam ga od raži, semenki, svega i svačega, ali za šećer je bila noćna mora. Jedva sam izdržala do porođaja. I zato tvrdim da je zavisnost od šećera jako opasna, ali priznajem da sam zavisnik. Međutim, kontrolišem se barem kad su količine u pitanju.

Ona dodaje da ima sistem ishrane kog se pridržava a koji zove 16 /8.

- Znači 16 sati ne jedete, 8 sati jedete šta god vam padne na pamet, a to kad kažem mislim naravno i na slatkiše i picu i sve što poželite, ako morate baš. E sada, možete se pridržavati sistema 14/10 koji ja češće praktikujem jer mi je izvodljivije da večeram u 20 sati i da mi prvi sledeći obrok bude sutra u 10 sati. Dakle, to je moj način života, nije dijeta i nije nešto što radim privremeno i povremeno, nego tako živim. Nikada, ali nikada ne jedem noću, ne pijem gazirano ni sokove niti kafe sa mlekom, šlagom itd. Ne grickam grickalice, već jedem konkretno, vežbam i uživam u hrani i sportu. Molim vas, ne jedite gluposti. Volim kuvanu hranu i uvek gledam da pojedem nešto na kašiku, ali naravno da volim i picu i slatkiše, samo što proporcionalno gledano više se hranim zdravo nego nezdravo, ali nisam fanatik.

Foto: Instagram.com/miaborisavljevic

Autor: Pink.rs

#Mia Borisavljević

#Trudnoća

#dijabetes

'