AKTUELNO

Istraga u toku!

Povodom napada na novinarku Ljiljanu Stanišić, danas je u prostorijama "Adrija medija grupe" održana konferencija za novinare. 

Na konferenciji su govorili odgovorni urednik Kurira Rajko Nedić i novinarka Ljiljana Stanišić, koja nije skrivala koliko joj je teško palo sve što se desilo, pa je u jednom trenutku čak i zaplakala. Ljiljana je napadnuta u noći između 4. i 5. decembra i to zato što su ljudi, koji su sedeli za susednim stolom restorana u kom su se nalazili, pomislili da ih snima. 

Foto: Pink.rs/O. Bogdanović

Ljiljana je do detalja otkrila sve što se dogodilo te noći.

- Dve devojke i dva muškarca za susednim stolom restorana su prokomentarisali da ih snimam. Čula sam to, ali nisam pridavala pažnju. Kada sam krenula kući, zaustavio me je jedan dečko, a pored njega su bile dve devojke. Tražili su da obrišem snimak koji ja ni nemam. Pretili su mi, ali ja nisam dozvolila da mi uzmu telefon. Onda su fizički nasrnuli na mene. Pokušala sam da pozovem policiju, ali od straha nisam potrefila broj. Niko mi nije pomogao. Tražila sam i od taksista da pozovu policiju, ali ništa od toga. Bila sam u beznađu. Oborili su me na zemlju, čak su me i šutirali. Devojka me je brutalno udarila u glavu. Vratili su me u restoran i prijatelji su me tada odbranili. Ipak, nisam mogla da se oporavim od šoka. Nazvala sam policiju kada su napadači otišli, a oni su uzeli izjave, lekarske nalaze posle pregleda tu noć, snimke sigurnosnih kamera - ispričala je Liljana i dodala:

Foto: Pink.rs/O. Bogdanović

- Sačekaću da tužilaštvo i policija obave svoj deo posla, a onda ću videti kako ću dalje reagovati. Želim da niko više ne doživi nasilje, nijedan novinar, nijedna žena. Neću davati prostora nebitnim ljudima, jer to ne rezultira onako kako želim, a sklona sam borbi za pravdu. Ne želim da se plašim, pretili su mojoj deci, govorili su mi "Zaklaćemo ti decu", a taj strah nikada neće proći. Još uvek ne mogu da poverujem šta mi se desilo. Ne želim da se to ponovi i da iko više prođe taj pakao - rekla je Ljiljana, a u trenutku kada je pričala o deci, zadrhtao joj je glas i oči su joj se napunile suzama.

Odgovorni urednik Kurira Rajko Nedić istakao je da su tri osobe posle prijave napada saslušane u policiji, ali da je odlučeno da se ne iznose imena dok se istraga ne završi, jer ne žele da ugroze rad nadležnih organa.

Foto: Pink.rs/O. Bogdanović

Autor: O. B.

#Ljiljana Stanišić

#Napad

#novinarka

'