AKTUELNO

Juče je počela druga faza glasanja za MAC!

Nakon završetka prvog kruga glasanja za Music Awards Ceremony, od juče je zvanično počela druga faza - od više od 600 nominacija ostalo je 120, i raspoređene su u 18 kategorija. Svaki glasač ima pravo na novih 10 besplatnih online glasova na zvaničnom sajtu MAC 2020, a uvedeno je i glasanje putem aplikacije KeepApp. Uz skinutu besplatnu aplikaciju KeepApp, glasači dobijaju mogućnost dodatnih glasova.

U prvoj fazi glasanja pristiglo je više od milion i po glasova iz svih krajeva sveta, a ti glasovi odlučili su kojih 15 nominacija iz svake kategorije nastavlja da se takmiči u drugoj fazi glasanja za MAC priznanja. Na dan manifestacije, 27. januara, u trci će ostati po 5 nominacija iz svake kategorije.

Foto: Skymusic

U drugom krugu glasanja uvedena je i nova kategorija, Jutjub zvezda, a reč je o mladim izvođačima do 21 godine, koje su nominovali fanovi MAC-a putem društvenih mreža. Jutjub zvezda koja osvoji najviše glasova, takođe će biti nagrađena MAC priznanjem.

Osim dodele priznanja, na tročasovnoj ceremoniji će nastupiti najveće regionalne muzičke zvezde:  Jelena Rozga, Senidah, Lepa Brena, S.A.R.S., Tonči Huljić, Nevena Božović, Kaliopi, Balkanopolis, Buba i Jala, Sara Jo, Magnifico, Who See, a najavljen je i specijalni nastup 11 hip-hop i pop muzičara sa glumcem Viktorom Savićem, čije detalje organizatori iz Skymusic-a za sada ne otkrivaju.

Foto: MAC/(Skymusic)

Ulaznice za MAC mogu se nabaviti na tickets.rs a deo prihoda organizatori će preusmeriti UNICEF-u u humanitarne svrhe, za programe rodne ravnopravnosti.

Svečana dodela nagrada na MAC-u 2020 trajaće oko tri sata, a ceremoniju će prenositi najgledanije televizije u svim zemljama učesnicama. Gledaoci iz Srbije moći će da prate manifestaciju na programu TV Pink, u Hrvatskoj na TV RTL, emiter u Crnoj Gori je RTCG, u Severnoj Makedoniji Kanal 5, u Bosni i Hercegovini RTRS i FTV, a u Sloveniji TV3.   

Autor: M.Đ.

#MAC

#Music Awards Ceremony

#RTV Pink

#Televizija Pink

'