AKTUELNO

Nakon prošle godine, Tonči se vraća na spektakularnu scenu MAC 2020!

Najveća i najznačajnija regionalna muzička dodela nagrada Music Awards Ceremony održaće se 27. januara u “Štark” areni pod nazivom MAC 2020, a publika u Srbiji će direktan prenos pratiti od 19:30 časova na TV Pink, najgledanijoj komercijalnoj televiziji. Višestani program MAC 2020 počeće izveštajem sa crvenog tepiha, gde će program voditi poznata TV lica Nikolina Pišek, Tamara Paunović i Boško Jakovljević, dok će centralnu ceremoniju od 21 čas voditi Galeb Nikačević iz Srbije, Tamara Todevska iz Makedonije i Ana Radišić iz Hrvatske.

Ove godine, broj izvođača koji će nastupiti na spektakularnoj ceremoniji MAC 2020, je znatno veći, te će publika u “Štark” areni, ali i uživo na TV Pink moži da prati nastupe najvećih regionalnih zvezda poput Jelene Rozge, Nine Badrić, Senide, Bube Korelija i Jala Brata, Kaliopi i mnogih drugih, a nastup je potvrdio i Tonči Huljić, čuveni hrvatski muzičar, kompozitor, aranžer, producent i pevač. Na samom početku razgovora, Tonči je istakao koliko je ovakva dodela nagrada važna za region, ali i kako danas izgleda muzička scena na Balkanu.

MAC je dobra manifestacija jer razotkriva pravo stanje stvari na domaćem terenu, odnosno u regionu. Svaka od zemalja je stvorila svoju hibridnu scenu, koju bih opisao kao puno krokodila, a mala bara. Istovremeno, ne stvara se nešto vredno što se može izvesti negde izvan Balkana. Veoma je teško da se izvođači probiju iz zemlje u zemlju, i to mislim na naš region, a kamoli da se napravi pesma koja se može prodati u svetu. Zato sam se izdigao iznad tog nivoa i ne prihvatam saradnju u takvim stvarima. Pristajem samo na ono što pokazuje pravo stanje stvari – a to je koga publika na našim prostorima voli, sluša, želi, traži. Upravo zbog toga je dobro da postoji nagrada kao što je MAC, a još je bolje kad je to propraćeno spektaklom. MAC je prošle godine kupio moje poverenje i recimo da sam počastvovan time što se ove godine vraćam, ali u jednoj potpuno drugoj ulozi. Predstavljam neki svoj drugačiji životni put, odnosno otkrivam ga publici jer je to nešto čime se bavim već 20 godina – a to je crossover muzika – rekao je Tonči.

Foto: Pink.rs

Kao neko ko iza sebe ima višedecenijsko iskustvo u muzici, produkciji i uopšte na javnoj sceni, pitali smo kome bi on dodelio MAC nagradu.

MAC priznanje bih dao svakom ko danas može napuniti neku dvoranu, u bilo kojoj zemlji. Mnogi izvođači danas primaju nagrade, a na njih ne možeš naplatiti kartu. Dakle, mogu da nastupe, ali je ulaz besplatan – bio je iskren Huljić.

Foto: Pink.rs

Tonči je i na prvom MAC-u nastupao zajedno sa Jelenom Rozgom, a ove godine najavljuje nešto potpuno drugačije, što će publiku obradovati.

Publika će biti lepo iznenađena, biće jedna klasična obrada sa orkestrom jedne moje pesme koju sam napisao 1995. Godine, to je pesma “Dva puta san umra”. Moja kćerka je radila orkestraciju za tu pesmu, pa sam zbog toga duplo ponosan. To je zapravo pesma sa kojom sa krenuo na ovaj drugi muzički put. Sreća moja pa imam pesama i od pre 30, 40 godina koje se i danas slušaju kao da su nove – otkrio je Tonči.

Foto: Pink.rs

Osim Tončijevog nastupa, očekuju vas brojni spektakularni performansi najvećih regionalnih Zvezda, a ko će osvojiti nagrade na MAC 2020, saznaćete ako u ponedeljak 27. januara od 19:30 časova budete uz direktan prenos na TV Pink!

Autor: M.Đ.

#MAC

#Music Awards Ceremony

#RTV Pink

#Televizija Pink

#Tonči Huljić

'