AKTUELNO

Bili su veliki prijatelji.

Pevač Toše Proeski na današnji dan napunio bi 39 godina, da tragično život nije izgubio u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u oktobru 2007. godine na autoputu u Hrvatskoj. Ovog umetnika mnogi nisu prežalili ni do današnjeg dana.

Foto: TV Pink Printscreen

Tokom svoje karijere sarađivao je sa mnogima, a duetsku pesmu "Lagala nas mala" 2005. godine Toše Proeski je snimio sa Tonijem Cetinskim. Povodom današnjeg dana Toni se oglasio na Instagramu i to emotivnom porukom koju je posvetio Tošetu.

Foto: E-Stock/Katarina Mihajlović

Današnji dan ( tvoj rođendan ) trebalo bi proglasiti danom ljubavi, jer to je ono što si u svemu i svima davao. Fališ. Vreme ne leči rane, samo pokušavamo da se nosimo sa svojim ranama. Voli te tvoj bratko! - napisao je Toni.

Foto: Tanjug

Podsetimo, Toni je svoju baladu "23 prosinac" posvetio Tošetu i mnogobrojnim nastradalim kolegama. Inače, teška saobraćajna nesreća u kojoj je Proeski izgubio život dogodila se 16. oktobra kod Nove Gradiške na autoputu Zagreb - Lipovac. Toše je tada imao samo 26 godina, a sedeo je na suvozačevom mestu i spavao. 

Foto: TV Pink Printscreen

U automobilu su tada pored Tošeta bili i vozač, inače pevačev prijatelj, kao i njegova menadžerka Ljiljana Petorvić. Njih dvoje dobili su lakše povrede, ali se nikada nisu oporavili od šoka koji su preživeli. Nakon svega menadžerka se povukla iz javnosti i posvetila se gajenju lavande.

Autor: S. K.

#Toni Cetinski

#Toše Proeski

'