AKTUELNO

Nastavak saradnje “Pink International Company” i “Telekoma Srbija”.

Nakon serija “Državni službenik” i “Nek ide život”, Željko Mitrovićem i TV Pink s ponosom najavljuju nastavak saradnje sa kompanijom “Telekom Srbija” i kanalom Superstar TV. U pitanju je nova igrana serija u produkciji “Pink International Company”, “Neki bolji ljudi”, reditelja Slobodana Šuljagića, poznatog po režiji najpopularnijih srpskih serija i filmova. Snimanje serije, koja će imati 66 epizoda, je već počelo u kompleksu Pinkovih filmskih studija u Šimanovcima.

“Neki bolji ljudi” porodična je serija čije glavne junake predstavljaju članovi porodice Urošević i Graovac. Dramsku radnju pokreću događaji koji protagoniste dovode u situacije kroz koje će se ispoljiti različitost njihovih karaktera i sukobiti njihovi lični interesi i ambicije, prožeti jakim međusobnim emocijama. Tri generacije pod jednim krovom, u komšijskim stanovima Graovac i Urošević, predstavljaju idealan teren za sukobe generacija i sistema vrednosti, ali i fini humor, po kom je Slobodan Šuljagić prepoznatljiv. Đuro i njegova žena Jovanka pripadaju posleratnoj, bejbi bum generaciji koja se školovala, radila i vaspitavala decu u socijalističkom duhu. S druge strane, Dragan i Marija su predstavnici generacije X koja je najbolje godine svog života potrošila tokom devedesetih godina prošlog veka. I dok je Marija uspela da se visoko pozicionira u poslovnoj hijerarhiji, Dragan je prihvatio ulogu domaćice u kući. Nikola, Sara i Filip su deca novog milenijuma, generacija kojoj je život “na mreži” podjednako važan kao i realnost. Ipak, kada ih sustignu iskonski porivi, kao što je ljubav, biće prinuđeni da se okrenu sebi i suoče sa osećanjima. Tada polako počinju shvatati da se u virtuelnom svetu ne možeš sakriti od stvarnosti. Porodica Urošević – Graovac je pod konstantnim pritiskom s kojim se nosi kako zna i ume, a prilično često niti zna, niti ume. Decu pritiskaju izazovi i iskušenja odrastanja, očekivanja roditelja i sami roditelji; roditelje pritiskaju bračni problemi i deca, a babu i dedu – i porodični i egzistencijalni problemi. Kako će se naši junaci sa njima nositi i da li će posle svega postati neki bolji ljudi, ostaje da se vidi.

Foto: RTV Pink/Jelena Simonović

Deda Đuru igra Nebojša Ljubišić, baka Jovanku Gordana Đurđević, Mariju igra Milena Vasić, Dragana Milovan Filipović, dok njihovu decu Nikolu, Saru i Filipa, igraju Nikola Stanković, Jovana Milovanović i Uroš Drobac. Pored glavne postave, kroz seriju “Neki bolji ljudi” proći će više od 100 glumaca, što će sasvim sigurno doprineti dinamici.

Foto: RTV Pink/Jelena Simonović

Set su posetili predstavnici “Telekoma Srbija “, kao i vlasnik “Pink International Company“ Željko Mitrović, koji je veoma zadovoljan zbog povratka serijskog programa na TV Pink i ima velika očekivanja od serije “Neki bolji ljudi”.

Serija “Neki bolji ljudi” je četvrti projekat od onih osam koje sam najavio na početku sezone prošle godine. Imali smo priliku da pogledamo neke kadrove i rekao bih da sam veoma zadovoljan. Do kraja ove godine ćemo snimiti još četiri serije, tako da ćemo stiži da završimo sve ono što sam najavio. Ovo je ostvarenje moje ambicije da imamo jednu pravu prodičnu seriju, uslovno rečeno Pavićevsku. Mislim da smo uspeli u tome, čak u mnogo kategorija ovo izgleda mnogo bolje, kvalitetnije, smešnije i na kraju, u seriji “Neki bolji ljudi” postoji velika doza prepoznavanja sa stvarnim situacijama u najvećem broju prosečnih porodica. Dakle, radi se o porodici koja ima tri generacije i to je meni najzanimljivije i najšarmantnije pored svih zapleta i komičnih situacija – rekao je Željko Mitrović.

Foto: RTV Pink/Jelena Simonović

Slobodan Šuljagić, poznat je po mnogim serijama, među kojima se ističe "Ljubav,navika, panika", koja je na prestižnoj dodeli nagrada "Zlatna ruža" u Švajcarskoj bila u selekciji 12 najboljih svetskih sitkoma. Majstor ovakve forme igranog programa ponovo će kroz seriju “Neki bolji ljudi” pokazati svoje umeće.

Nadam se da će se serija “Neki bolji ljudi” pre svega razlikovati po glumcima. Mislim da imamo jednu izuzetnu podelu, dugo smo radili kasting, i sam metod rada jedna vrsta inovacije, to kako se glumci pripremaju za snimanje. Nadam se da će to biti vidljivo već od prve epizode. Radimo sa mnogo entuzijazma, tako da to pomaže čak i kada su snimanja naporna – rekao je proslavljeni reditelj.

Foto: RTV Pink/Jelena Simonović

Zbog još jedne saradnje sa “Pink International Company” je zadovoljan i koordinator za internet i mutimediju Telekom Srbija grupe, Vladimir Lučić, koji takođe ima velika očekivanja od serije “Neki bolji ljudi”.

Saradnja sa TV Pink nam je i više nego uspešna, tako da ćemo nastaviti i u budućnosti da sarađujemo. Potpuno sam siguran da će i serija “Neki bolji ljudi” postići veliki uspeh, kao i prethodne dve. Serija “Neki bolji ljudi” će se na Superstar TV emitovati od maja I pozvao bih gledaoce da je prate jer smatram da će biti prepoznatljiva i da će se lako vezati za likove – rekao je Vladimir Lučić.

Foto: RTV Pink/Jelena Simonović

Serija “Neki bolji ljudi”, koja za sada ima 66 epizoda, snimaće se u narednom periodu, a gledaoci će premijerno moći da je gledaju na Superstar TV od maja, dok će se na kanalu TV Pink emitovati od oktobra.

Autor: M.Đ.

#RTV Pink

#Telekom Srbija

#Televizija Pink

#Vladimir Lučić

#neki bolji ljudi

#serija

#slobodan šuljagić

#Željko Mitrović

'