AKTUELNO

Sadržaj tajanstvene poruke naježio je sve, a porodica pokojnog glumca i dalje je neutešna.

Legenda domaćeg glumišta Nebojša Glogovac preminuo je nakon borbe sa opakom bolešću na današnji dan pre dve godine u svojoj 48. godini. Danas se obeležava druga godišnjica od Glogovčeve smrti, a ekipa našeg portala posetila je glumčev grob u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju.

Foto: Pink.rs/N. Vujčić

Foto: Pink.rs/N. Vujčić

Glumčevu večnu kuću najpre su posetili prijatelji, poznanici, kao i njegovi učenici, a veliku pažnju privukao je misteriozni buket žutog cveća koji je na grob položila nepoznata plavokosa žena sa porukom sledeće sadržine:

Foto: Pink.rs/N. Vujčić

- Nadam se da nas gledaš odozgo i da se smeškaš - pisalo je u poruci, a u potpisu stoji samo slovo N.

Foto: Pink.rs/N. Vujčić

Foto: Pink.rs/N. Vujčić

Oko 12 časova Glogovčevu večnu kuću posetili su članovi porodice, otac prota Milovan Glogovac, glumčev sin iz prvog braka Gavrilo i Nebojšina udovica Milica, sa kojom ima ćerku Sunčicu.

Foto: Pink.rs/N. Vujčić

Foto: Pink.rs/N. Vujčić

Glumčeva porodica nije krila tugu, a opelo su držala dva popa. Od glumaca se jedino na drugoj godišnjici smrti Nebojše Glogovca pojavio Vojin Ćetković, koji je bio njegov blizak prijatelj i venčani kum.

Foto: Pink.rs/N. Vujčić

Foto: Pink.rs/N. Vujčić

Podsetimo, Glogovac je bio primljen u Institut za onkologiju po hitnom postupku. Tada su mediji pisali da je čuveni glumac teško bolestan i da je njegovo zdravstveno stanje ozbiljno. Ono se, zatim, naglo pogoršalo poslednjih dana decembra, pred Novu godinu, te je po savetu prijatelja i lekara, navodno, prvih dana nove godine otišao u Nemačku po pomoć i posle konsultacija sa tamošnjim lekarima vratio se u Beograd.

Nebojša Glogovac rođen je 1969. godine u Trebinju. Kada je imao samo 7 godina preselio se sa porodicom u Pančevo. Prvu ulogu ostvario je u seriji "Bolji život", u kojoj je igrao školskog druga Slobodana Bobe Popadića. Nakon završene srednje škole upisuje studije psihologije na Filozofskom fakultetu, a posle dve godine se predomišlja i upisuje Fakultet dramskih umetnosti u Beogradu u klasi profesora Vladimira Jevtovića. Sa njim su zajedno studirali Nataša Ninković, Vojin Ćetković...

Autor: N. V. ; M. K.

#Nebojša Glogovac

'