AKTUELNO

Mada je uloga Pašića bila veliki izazov za njega, Lepomir je izuzetno zadovoljan kako ga je predstavio publici.

Gledaoci TV Pink su se do sada već uverili da iz dana u dan, svaka epizoda “Crvenog meseca” donosi nove zaplete i nove turbulencije u odnosima junaka ovog, po mišljenju mnogih, najznačajnijeg projekta ružičaste televizije.

Pored fantastičnog scenarija, raskošnih kostima i veličanstvene scenografije, publika svakog radnog dana od 21:15 kroz seriju “Crveni mesec” gleda i maestralne glumce. Osim nekih fiktivnih likova, kroz seriju su gledaoci imali priliku da upoznaju i brojne istorijske ličnosti, možda u potpuno drugačijem svetlu nego do sad. Jedan od veoma značajnih likova u seriji je predsednik Vlade Nikola Pašić, koga mnogi smatraju najvećim srpskim državnikom, a kog tumači iskusni Lepomir Ivković.

Foto: Pink.rs/S. Kojić

Glumac sa četiri decenije dugom karijerom, otkrio je u razgovoru da mu izuzetno prijaju projekti koji se bave epohom i da je već imao tu čast da igra istorijske ličnosti poput Miloša Obilića ili Karađorđa. Međutim, ističe da mu je izuzetna čast što je dobio priliku da zaigra u ovako važnom projektu i to lik jednog od najvećih srpskih političara.

Posle 40 godina bavljenja glumom, od 1979. godine kada sam dobio prvu istorijsku ulogu Josipa Debeljaka u seriji “Sedam sekretara SKOJ-a”, evo do ovog monumentalnog dela TV Pink “Crveni mesec” i uloge Nikole Pašića, naravno da me sve te uloge ispunjavaju. Od prve do poslednje, preko Obilića, Karađorđa do vojvode Stepe, ali posebna mi je draž da posle 40 godina karijere dobijem ovako izvanrednu, veliku ulogu, kojoj se i dalje radujem jer još radimo na projektu – rekao je na samom početku Lepomir.

Iako su u prošlosti bila podeljena mišljenja – neki su smatrali Pašića velikim državnikom, a neki oportunistom – Lepomir smatra da je on jedna veoma značajna ličnost u srpskoj istoriji. Mada je uloga Pašića bila veliki izazov za njega, Lepomir je izuzetno zadovoljan kako ga je predstavio publici.

Nikola Pašić je grandiozna ličnost, veliki političar i jedan od najvažnijih državnika Srbije svih vremena. O njemu postoje razne priče, predrasude i divne anegdote, a ja ih sa radošću kazujem tamo gde imam priliku. Kad glumac dostigne to raspoloženje kada ga raduje sutrašnji snimajući dan i uloga koju radi, onda pretpostavljam da je mnogo lakše i postići rezultat. Naravno, o tome odlučuje publika, a meni gode sve pohvale, kao što sa pažnjom i odgovornošću saslušam sve primedbe – ispričao je poznati glumac.

Foto: RTV Pink/Jelena Simonović

Kako su gledaoci imali priliku da vide u prethodnim epizodama, Pašićev najbliži saradnik Stojan Stanimirović, kog igra Aleksandar Srećković Kubura, dao je otkaz i postao savetnik regenta Aleksandra, a Lepomira smo pitali šta će se dalje događati u njihovom odnosu, s obzirom na to da su bili i veliki prijatelji. Međutim, Lepomir je odlučio da ostane tajnovit, ali je podelio sa nama jednu situaciju sa seta i pohvalio Kuburu.

Malopre me je nasmejao mladi Mihajlo u ulozi prestolonaslednika Aleksandra, kada je rekao: “Kad me neko pita kod koga sam studirao glumu, ja ću reći da sam sad na masteru kod Kubure”. Pa, kao što se dešava u stvarnom političkom životu, gledaoci su videli rastanak Stojana i Pašića. Svako će otići na svoju stranu, ali će jedan drugom poželeti srećan put. Šta će biti do kraja, ne mogu da otkrijem, gledaoci će morati da prate “Crveni mesec” – rekao je Lepomir.

Foto: RTV Pink/Jelena Simonović

Šta će se događati u Pašićevom i Stojanovom odnosu, i kakve će političke i diplomatske korake napraviti predsednik Vlade, saznaćete u seriji “Crveni mesec”, koja je na programu TV Pink večeras u 21:15 časova.

Autor: M.Đ.

#Crveni mesec

#Lepomir Ivković

#Nikola Pašić

#RTV Pink

#Televizija Pink

#serija

#serija Crveni mesec

'