AKTUELNO

BIla je i ostala primer onima koji se bore sa opakim bolestima.

Pevačica Dona Ares preminula je na današnji dan, 2. oktobra 2017. godine u 41. godini u svom rodnom gradu Bihaću, gde je i sahranjena. Dona se tri puta puta borila sa opakim neprijateljem, karcinomom grlića materice, koji su joj lekari dijagnostikovali 2014. godine. Međutim, ona je sve vreme bila pozitivna i sa svojim fanovima delila dane svoje najteže borbe.

Foto: Instagram.com/Dona Ares

Osnovala je i fondaciju za prikupljanje sredstava za lečenje raka, ali ju je nakon godinu dana zatvorila. Napisala je i knjigu "Soba za nikoga" koja je bila njena ispovest inspirisana borbom protiv teške bolesti, koja je promovisana 2015. godine.

U knjizi govori o svom saznanju da ima ovu tešku bolest, nedoumici, suzama, bolu, a potom optimizmu i odluci da se bori do pobede.

Foto: Instagram.com/Dona Ares

Poslednji video na društvenim mrežama Donna Ares objavila je 27. aprila, a taj snimak je možda i najbolji opis ko je zaista bila Azra Kolaković. Žena koja je živela za muziku, za njoj bliske osobe, žena koja je i u najtežim trenucima života oko sebe širila pozitivnu energiju i koja se lavovski borila sa opakom bolešću bila je i ostala primer mnogim damama, koje su se, nažalost, našle u istoj ili sličnoj situaciji.

U poslednjoj objavi na Instagramu napisala je: “Voli vas vaša Donna Ares”, i to je, ne znajući, bio njen oproštaj od svih nas, njene poslednje reči upućene njenim pratiocima, prijateljima, porodici i kolegama.

Autor: M. K.

#Dona Ares