AKTUELNO

Velika tuga!

Američka softbol igračica Džoviani "Džo" Smit pronađena je mrtva u kući u gradu Stoktonu, gde se obesila usled državnih mera o obaveznom ostanku kući usled pandemije koronavirusa.

- Po svoj prilici, vodila je tešku borbu sa stresom zbog (samo)izolacije - neki su od navoda medija. 

Njena majka Danijel Hant, ističe da nikakva oproštajna poruka nije ostavljena, te da je stres zbog zdravstvene krize po svemu sudeći imao značajan udeo u tragičnom ishodu.

Mislila sam da sam uradila sve što je trebalo kao roditelj, da uvek imamo otvorenu mogućnost komunikacije. A ponekad bi trebalo da zastanemo (s onim što radimo) i brinemo o deci za koju više ne mislimo da imamo razloga za brigu - rekla je ona.

Petnaestogodišnja devojčica je bila druga godina srednje škole, igrala je softbol kao hvatačica i igračica na drugoj bazi. Jedan od njenih bivših trenera Bil Fečer, pozvao je roditelje putem Fejsbuka da više razgovaraju sa svojom decom o pandemiji, upravo zbog onoga što se desilo Smitovoj.

- Ne mogu ni da zamislim kroz šta je prolazila dok nije onako skončala. Njena mama je samohrana majka, koja vodi sopstveni ketering servis, kome u ova vremena sigurno ne cvetaju ruže... Roditelji, molim vas da ne pretpostavljate kako vaša deca prolaze kroz stres koji je uzrokovala ova zdravstvena kriza. Molim vas i da ovu porodicu pomenete u molitvama, ali i da konktaktirate druge, bez da i dalje razmišljate da su, sigurno, dobro - poručio je on.

Autor: N.V.

#Sportistkinja

<
'