AKTUELNO

U porodičnom domu zadrugarke ove godine sve je drugačije.

U domu bivše zadrugarke i pevačice narodne muzike Milice Milisavljević Dugalić kao i svake godine, tradicionalno se obeležava najradosniji hrišćanski praznik Uskrs. Milica je odlučila da podeli sa čitaocima portala Pink.rs kako ona sprema i ukrašava svoja uskršnja jaja, kao i kojima se tehnikama služi za to.

Foto: Pink.rs

Jaja za Vaskrs farbam u lukovini, koju sam prethodno stavila u šerpu, trebalo bi da proključa da bi pustila tečnost, da bi jaja bila crvenija. I muškatlu, možete i neku drugu biljku, najbolje je detelinu sa četiri lista, zbog sreće. Ja sam ga pozajmila od komšinice - ispričala je Milica i pokazala kako su joj uskršnja jaja ispala nakon farbanja.

Milica nam je objasnila da se, kao i u veći domaćinstava, po tradiciji prvo farba crveno jaje u znaku čuvarkuće. Nakon što ofarba čuvarkuću, zadrugarka potom prelazi na sva ostala jaja koja ukršava.

Pevačica ove godine Uskrs provodi uz supruga, porodično, a kao i uvek, i sada je zadužena za sve kulinarske đakonije koje su se našle na prazničnoj trpezi. Milica nam je takođe i poslala fotografije svojih uskršnjij jaja, a mi vam prenosimo atmosferu iz njenog doma.

Foto: Pink.rs

Foto: Pink.rs

U video-prilogu pogledajte detaljno kako je Milica po porodičnom i tradicionalnom receptu ukrasila jaja, ali i na koji način ona proslavlja najradosniji praznik.

Autor: Ognjen Bogdanović

#Milica Dugalić

#Zadruga

<
'