AKTUELNO

Bio je jedan od najlepših muškaraca bivše Jugoslavije!

Na današnji dan prošle godine preminuo je naš poznati glumac Igor Pervić, koji nas je nažalost prerano napustio, imao je samo 52 godine. On je podećamo poslednje momente svog života proveo u stanu svoje majke Lidije Pilipenko.

Igor Pervić je srpski glumac rođen u Beogradu 29. oktobra 1967. godine. Majka mu je balerina Lidija Pilipenko, a pokojni otac bio je pozorišni kritičar Muharem Pervić. Igor je glumac koji je dosta obećavao, naročito jer je uvek bio obdaren svojim mangupskim šarmom i dečačkom lepotom. Bio je jedan od najlepših muškaraca bivše Jugoslavije, devojčice su se masovno zaljubljivale u njega, a dečaci se pokušavali da ga imitiraju češljajući se, pevajući i svirajući kao on.

Foto: Printscreen YouTube

Prvi put se na ekranima pojavljuje sa samo 7 godina u TV drami „Porodični orkestar“, rame uz rame sa velikanima srpskog glumišta: Petrom Božovićem, Rahelom Ferari i Oliverom Marković. U osamnaestoj godini, imao je priliku da zaigra u ostvarenju „Slučaj Laze Kostića“, u kojem mu je pripala uloga mladog pesnika. Posle skoro 30 godina, ponovo je dobio priliku da oživi Lazu Kostića u filmu Marka Marinkovića „Doba Dunđerskih“.

Za Igora je ovo bila prevelika odgovornost, a ujedno i velika čast jer je njemu pripalo da „preslika“ jednog od naših najvećih pesnika, a takođe je, nakon što se obukao u kostim, od svih dobio reči hvale da izuzetno podseća na Lazu. Ovaj film, Igor je opisao kao film u kome se oslikavaju prave vrednosti, neke davno izgubljene vrednosti, koje danas gotovo da ne postoje.

Foto: E-Stock/Aleksandar Bačlija

Kada je reč o njegovom privatnom životu, ne zna baš previše. Bio je oženjen sa Jasmin Holbus i na kratko je bio u braku sa našom balerinom Jelenom Tinskom, a budući da je ona od njega starija 15 godina, ovaj brak nije naišao na odobravanje njegovih roditelja.

Posle toga, bio je u dugogodišnjoj vezi sa unukom jednog od naših najlegendarnijih glumaca Miodraga Petrovića Čkalje – Jovanom Petrović. Nažalost, Igorova karijera je krenula nizvodno i to zbog njegovog konzumiranja narkotika, o čemu je više puta javno govorio. Sve je počelo kada je imao samo 13 godina, tada je prvi put probao lepak i zaradio prvi šamar od svojih roditelja. U četrnaestoj godini se zbog droge iskrao iz kuće, a kaže da je tada pomišljao čak i na samoubistvo. U sedamnaestoj godini je prvi put probao heroin, koji mu je dala tadašnja devojka, a nakon toga, kako je njegova zavisnost rasla, počeo je da krade novac od svojih roditelja.

Autor: M.K.

#Igor Pervić

<
'