AKTUELNO

Popularni folker je do sada svaki Prvi maj provodio radno, a otkad je u kućnom pritvoru i potpunoj izolaciji zbog vanrednog stanja, život mu se promenio iz korena!

Popularni folk pevač Radiša Trajković Đani ove godine Praznik rada proslavlja sa svojim najmilijima kod kuće u porodičnoj atmosferi. Budući da je u kućnom pritvoru i da je u zemlji na snazi vanredno stanje, Đani je za Pink.rs otkrio kako će ove godine provesti Prvi maj, a prisetio se i kako je izgledao početak njegove muzičke karijere, ali i kako je zaradio svoj prvi honorar.

- Sećam se da sam svoj prvi honorar zaradio na Kosovu. Tamo sam i počeo. Neko privatno veselje je bilo u pitanju. Tamo sam pevao na početku karijere po svadbama i ispraćajima u vojsku. Ja to kažem ''radni pevači'', nije kao sada - kaže Đani za Pink.rs i otkriva kako je ranije provodio Praznik rada, ali i kako ga ove godine obeležava u specifičnim uslovima.

Foto: Pink.rs/N. Vujičić

- Ranije sam za Prvi maj uglavnom pevao, najiskrenije da vam kažem. Uvek sam bio na nastupima, nikad kod kuće. Mislim da je ovo prvi put da Prvi maj slavim sa porodicom kod kuće, doduše u zatvoru (osmeh). Ali šta da se radi, bitno je da smo svi na okupu. Tu su mi ćerka i mlađi sin. Sada smo prava porodica. Ako se ja nisam naradio u životu, nije niko. Nažalost, sve nam se ovako izdešavalo, ali bolje ovako nego nikako, iskreno - rekao je folker za naš portal i dodao:

Foto: Pink.rs/N. Vujičić

- Ja sam tokom svega ovoga što je zadesilo mene i moju porodicu shvatio da je bolje kada čovek ima manje, onda manje i troši. Ja to od srca kažem. Stvarno to mislim. Lepše se živi kad imaš manje. Ovako ceo život jurimo, više trošimo, prohtevi su veći. Sad kad sam u ovoj potpunoj izolaciji ja to vidim. Ne potrošimo ni 100 evra dnevno, ma 50 evra je dovoljno. Napuniš sebi frižider, svi smo tu, kuva se... A ovako bi bilo restorani gore, dole, đavo ti ne da mira. Ranije samo gledam kako mi neka majica fali, sve nešto nemaš, ljudi pobesne i to je to.

Autor: M.K.

#Radiša Trajković Đani

<
'