AKTUELNO

Premijerno emitovanje finalnih epizoda istorijskog spektakla jedne epohe, “Crveni mesec”.

Nakon pet TV filmova uz koje se milionska publika podsetila svih dosadašnjih događaja, od večeras počinje premijerno emitovanje finalnih epizoda istorijskog spektakla “Crveni mesec”. Samu završnicu turbulentnih političkih događaja pred Prvi svetski rat, ali i to kako će se završiti ljubavna priča između Sofije Baumen i Nikole Stanimirovića, gledaoci će imati priliku da prate svakog radnog dana od 21:30 časova na TV Pink.

U susret večerašnjem premijernom emitovanju i velikom finalu serije koja je osvojila srca publike, razgovarali smo sa Ivanom Dudić, koja tumači glavnu junakinju, ćerku austrijskog vojnog atašea, prelepu i inteligentnu Sofiju Baumen. Na samom početku razgovora, Ivana nam je ispričala kako je provela pauzu u snimanju zbog vanredog stanja, ali i koliko joj je u ta dva meseca nedostajo set i kolege.

Tokom ove dvomesečne pauze sam odmarala, pošto smo imali baš naporan period iza nas, konkretno sa snimanjem “Crvenog meseca”, tako da taj iznenadni i neplanirani odmor od dva meseca je dosta prijao, da se malo saberemo i napunimo baterije. Najviše sam odmarala i to mi je bio cilj i to sam uspela. Pored toga, gledala sam filmove, serije knjige, nisam baš ljubitelj ovih onlajn predstava, tako da to nisam gledala. Čula sam se sa roditeljima putem video poziva – rekla je Ivana i dodala:
Snimanje mi je mnogo nedostajalo, nedostajalo mi je da se vratim, da završimo ovo, da zaokružimo priču. Mnogo je lepa tema, mnogo smo lepo radili, mnogo je lepo počelo i trajalo. Mislim da je bilo potrebno da dođemo, snimimo preostale epizode i da proslavimo.

Foto: RTV Pink/Jelena Simonović

S obzirom na to da je snimanje “Crvenog meseca” prošle nedelje u zvanično završeno, Ivana kaže da su joj osećanja pomešana. Međutim, iako je pala zadnja klapa “Crvenog meseca”, Ivanu već za mesec dana očekuje prva klapa svojevrsnog nastavka ovog istorijskog spektakla. Naime, Ivana počinje da snima seriju “Jugoslovenka”, zbog čega ima više razloga da se raduje, nego a tuguje zbog završetka snimanja “Crvenog meseca”.

Pomešana su osećanja sada kada smo završili, uvek je težak taj kraj. Deset, jedanaest, dvanaest meseci smo proveli zajedno, vezali smo se, ali ja veoma brzo nastavljam da radim sa istom ekipom iza kamere, sa sličnom ekipom ispred kamere, tako da jedva čekam taj nastavak jer imamo neke egzotične destinacije gde počinjemo sa snimanjem. Nekako se radujem tome – otkrila je Ivana.

Foto: RTV Pink/Jelena Simonović

Kao mlada glumica dobila je priliku da igra u ovako istorijski važnom projektu, a nas je zanimalo šta za nju predstavlja “Crveni mesec”.

Ovaj projekat je veoma važan za Pink i za sve nas, zato što mislim da je ovo prvi ovakav Pinkov projekat, ovako veliki, tiče se nečega što je važno svima nama Srbima, obuhvata perioda posle Balkanskih ratova, a pred Prvi svetski rat. U tom smislu je veoma dobro što smo uradili i veoma značajno, što za Pink, što za kolege iza kamere, što za nas glumce. Svako je dobio priliku da pokaže nešto što nije uspeo u svojoj karijeri koliko god da su mladi ili stariji glumci, jer se tiče istorije, istorijskih likova – kaže Ivana.

Foto: RTV Pink/Jelena Simonović

Kroz seriju je imala priliku da glumi sa mnog kolega, a za kraj smo je pitali, sa kojim glumcima joj je bilo najlakše i najlpeše da sarđuje tokom više od godinu dana.

Najlepše mi je bilo da snimam sa svojom porodicom, porodicom Baumen, sa Ninom Grahovac, Draganom Marjanovićem, Olgom Odanović. Sve su to divni ljudi, divne kolege. Bilo je uživanje raditi sa njima, nekako smo se toliko dobro spojili, toliko smo se zbližili da nije bilo nikakvih kočnica. Mogli smo sve da kažemo jedni drugima, da podelimo utiske, primedbe, sugestije, pohvale. Mislim da sam sa njima baš odrasla kao glumica, zato što su mi oni, koliko god da smo bliski, ovo je veliki projekat, mnogo smo vremena proveli zajedno i to mi je pomoglo da se razvijem i kao koleginica i kao glumica – rekla je Dudićeva.

Foto: RTV Pink/Jelena Simonović

Verujemo da gledaoci s nestrpljenjem očekuju da vide šta će se dešavati do kraja sa Ivaninim likom, zato budite večeras od 21:30 časova uz TV Pink, za kad je zakazano premijerno emitovanje finalnih epizoda istorijskog spektakla jedne epohe, “Crveni mesec”.

View this post on Instagram

U susret večerašnjem premijernom emitovanju i velikom finalu serije “Crveni mesec”, razgovarali smo sa mladom glumicom, a ona je između ostalog otkrila sa kojim glumcima joj je bilo najlakše i najlepše da sarđuje tokom više od godinu dana snimanja. - Najlepše mi je bilo da snimam sa svojom porodicom, porodicom Baumen, sa Ninom Grahovac, Draganom Marjanovićem, Olgom Odanović. Sve su to divni ljudi, divne kolege. Bilo je uživanje raditi sa njima, nekako smo se toliko dobro spojili, toliko smo se zbližili da nije bilo nikakvih kočnica. Mogli smo sve da kažemo jedni drugima, da podelimo utiske, primedbe, sugestije, pohvale. Mislim da sam sa njima baš odrasla kao glumica, zato što su mi oni, koliko god da smo bliski, ovo je veliki projekat, mnogo smo vremena proveli zajedno i to mi je pomoglo da se razvijem i kao koleginica i kao glumica – rekla je Dudićeva. Ne propustite premijerno emitovanje novih epizoda, od večeras, svakog radnog dana u 21:30 na TV Pink! @dudicivana #crvenimesec #zadnjaklapa #tvspektakl #istorijskispektakl #tvserija #televizijapink #tvpink #rtvpink #zeljkomitrovic #romanmajetic

A post shared by TV PINK (@rtvpink) on

Autor: M.Đ.

#Crveni mesec

#Ivana Dudić

#RTV Pink

#Roman Majetić

#Televizija Pink

#glumica

#serija

#serija Crveni mesec

#Željko Mitrović

'