AKTUELNO

Ne propustite finalnu epizodu serije koja je osvojila sve generacije.

Iz subote u subotu, verna Pinkova publika pratila je seriju “Preživeti Beograd” tokom osam meseci emitovanja. Svi oni koji su pomno pratili svaku epizodu, s nestrpljenjem očekuju kraj, a šta će se desiti sa svim junacima koje su zavoleli, saznaće u poslednjoj epizodi “Preživeti Beograd”, večeras u 22 časa na TV Pink.

Pored glavnih junakinja – Ružice, Nevene, Marine i Ljudmile – gledaoci su zavoleli i muški deo ekipe. U susret poslednjoj epizodi, razgovarali smo upravo sa jednim od njih, Dejanom Maksimovićem, koji tumači lik Žanka, razmaženog momka sa Dedinja. Iako gradsko dete iz elitnog dela Beograda, Žanko se ubrzo sprijateljio sa mladima iz unutrašnjosti, koji su ga naučili mnogo čemu.

Najviše su ga naučili tome da je u jednom trenutku potrebno da kreneš da izgaraš za sebe i da je bitno suočiti se sa problemima koje su oni doživeli samo zato što nisu iz Beograda. Žanko je u početku mislio da ima sve, u tom smislu je bio i malo razmažen, ali se i on u jednom trenutku susreo sa odrastanjem, kao i oni – rekao je Dejan na početku.

Foto: RTV Pink/Jelena Simonović

Upravo je uz svoje prijatelje i devojku Ružicu uspeo da odraste, a Dejan nam je opisao kako je Žankova promena izgledala od početka pa do samog kraja serije.

Mislim da je njegova osnovna linije promene – to što se uozbiljio, odrastao je, uspeo je da dostigne neku zrelost. Postao je svestan svojih postupaka i dobio je snagu da donosi odluke, da jasno kaže šta želi, a šta ne – kaže Maksimović.

Foto: RTV Pink/Jelena Simonović

Dejan kaže da je sa gotovo svakom Žankovom emocijom mogao da se poistoveti, jer je donekle kroz sve to i sam prošao.

Trudio sam se da se poistovetim sa svim emocijama, stanjima i događajima sa kojima se suočavao. Mislim da je njega publika prihvatila zato što nosi neke osobine i osećanja koja su poznata svima: zaljubiti se iskreno u devojku u koju nisi ni mogao da sanjaš da ćeš se zaljubiti, izgubiti je, doneti odluku da napustiš sve i da odjednom odeš. A onda kad se vratiš, kada ne pripadaš nigde, kada si sve izdao, onda se i ti osećaš izdanim. Treba se snaći u tim okolnostima. To su sve neke stvari sa kojima sam se donekle i ja suočavao, ne u tolikoj meri, ali su mi poznate – objasnio je Dejan.

Foto: RTV Pink/Jelena Simonović

Nina Nešković mu je direktna partnerka, a s obzirom na to da je starija, Dejan ističe da mu je mnogo pomogla tokom rada na seriji.

Nina i ja smo se upoznali još pre snimanja, preko nekog zajedničkog društva. Prvi kontakt sa njom, u smislu da zajedno radimo, bio je na kastingu. Sećam se, kada sam izašao sa kastinga, rekao sam sebi: “To je to”. Baš smo kliknuli već na kastingu. Kada smo ušli u snimanje, pošto je malo starija od mene i samim tim duže u poslu, a meni je ovo prvi ovako veliki projekat, dala mi je sigurnost u kadru, davala mi je savete i bila veliki oslonac dok nisam stao na svoje glumačke noge – kaže Dejan.

Foto: RTV Pink/Jelena Simonović

U galeriji veoma zanimljivih likova, Dejan je izdvojio jedan, koji je za njega najupečatljiviji u seriji. 

Marina, definitivno. Mislim da svaka epizoda u kojoj se ona pojavi, dobije potpuno drugu boju i to je moj omiljeni lik u seriji – otkrio je talentovani glumac.

U poslednjim epizodama, Žanko se vratio iz Amerike, na iznenađenje svih njegovih prijatelja i Ružice, a Dejan nam je ispričao šta je prema njegovom mišljenju doneo njegov povratak.

Donosi potpunu pometnju u ovu ekipu koja je ostala u Beogradu, zašto je došao i kako je imao hrabrosti da se obrati Ružici. Te neke njihove puteve koji su bili jasni i ustaljeni, Žanko razbija i donosi neku novu energiju – kaže Dejan.

Foto: RTV Pink/Jelena Simonović

Za sve one koji se pitaju da li će Žankova i Ružičina ljubav imati srećan kraj, Dejan kaže da će morati da sačekaju poslednju epizodu da bi saznali.

To će gledaoci morati da vide, ne zato što neću da otkrijem kraj, već zato što mislim da će svako drugačije doživeti taj kraj – ostao je tajanstven Dejan.

Za kraj, mladog glumca smo pitali po čemu će pamtiti seriju “Preživeti Beograd”.

Pamtiću po ogromnom iskustvu, mislim da je ovo veoma značajno za moje glumačko sazrevanje, za jedan dobar početak mog rada. Pamtiću i po svim ljudima moje generacije i po velikom zadovoljstvu što sam imao priliku da radim Igorom Đorđevićem, Anjom Mandić, Darom Džokić i ostalim velikim imenima koja se pojavljuju u seriji – rekao je Dejan.

Foto: RTV Pink /Jelena Simonović

Gledaoci su zavoleli seriju i sve likove, a šta im donosi kraj, saznaće u poslednjoj epizodi serije “Preživeti Beograd” večeras od 22 časa na TV Pink!

View this post on Instagram

U susret poslednjoj epizodi, razgovarali smo sa Dejanom Maksimovićem, koji tumači lik Žanka, razmaženog momka sa Dedinja. Nina Nešković mu je direktna partnerka, a s obzirom na to da je starija, Dejan ističe da mu je mnogo pomogla tokom rada na seriji. - Nina i ja smo se upoznali još pre snimanja, preko nekog zajedničkog društva. Prvi kontakt sa njom, u smislu da zajedno radimo, bio je na kastingu. Sećam se, kada sam izašao sa kastinga, rekao sam sebi: “To je to”. Baš smo kliknuli već na kastingu. Kada smo ušli u snimanje, pošto je malo starija od mene i samim tim duže u poslu, a meni je ovo prvi ovako veliki projekat, dala mi je sigurnost u kadru, davala mi je savete i bila veliki oslonac dok nisam stao na svoje glumačke noge – kaže Dejan. Pogledajte ceo intervju, a mi vas podsećamo da je poslednja epizoda serije „Preživeti Beograd“ na programu TV Pink sutra u 22:00! @_maksimovic_ @preziveti.beograd @contrast.studios @rados.bajic.officialpage @nedeljko.bajic.24 #preživetobeograd #prezivetibeograd #serija #tvserija #poslednjaepizoda #contraststudios #tvpink #rtvpink #televizijapink #komedija #tvshow #subota #domacaserija

A post shared by TV PINK (@rtvpink) on

Autor: M.Đ.

#Dejan Maksimović

#RTV Pink

#Televizija Pink

#glumac

#preživeti beograd

#serija