AKTUELNO

Niko nije mogao da zadrži suze.

Danas se u Sava Centru održava komemoracija književnici Isidori Bjelici koja je izgubila tešku bitku sa opakom bolešću i preminula u sredu, 5. avgusta u stanu svojih roditelja.

Foto: Pink.rs

Komemoracioni govor započela je novinarka TV Pink Ksenija Vučić, Isidorina dugogodišnja prijateljica, koja je svojim rečima rasplakala sve, a i ona je sve vreme plakala.

Poštovani, dragi Isidorini, ovaj trenutak je toliko veći od svih nas. Ovaj dan je sve samo nije dobar. Ovog trenutka bih najviše volela da mogu da se sakrijem iza jednog od ovih šešira i da me nema ovim povodom, ali ne umem, to je umela samo ona, samo Isidora. Nemam njenu snagu - rekla je Ksenija.

Video: Pink.rs

Sledeća je o Isidori govorila Dragana Grujić Matić iz Banja Luke koja je bila njena dugogodišnja prijateljica.

Bila si mi prijateljica i drugarica, Ta žena je uvek imala prave reči, uvek je znala šta i kako da me posavetuje. Kad god nisam znala kako da se postavim, ukućani su me pitali: "Pa šta ti je rekla Isidora", jer onako kako Isidora kaže tako i bude i uvek je bilo. Imala je to nešto, imala je neki svoj začin kojim je moj život oplemenila, obojila ga smehom i podigla na jedan lepši nivo - rekla je doktorka.

Video: Pink.rs

Tokom govora Nebojša Pajkić je sve vreme plakao, a tugu nisu mogli da sakriju ni Isidorina deca Lav i Vila.

Foto: Pink.rs

Foto: Pink.rs

Govor je nakon toga održala i Isidorina najbolja drugarica doktorka Dušica Matović, koja je svojim rečima dirnula sve prisutne.

Foto: Pink.rs

Autor: S.K./R.L.

#Isidora Bjelica