AKTUELNO

Pevačica Ana Sević godinama, kako tvrdi, od svog bivšeg supruga Darka Lazića nije dobila ni dinara za njihovu ćerku Lorenu, zbog čega je potraživanja rešila da naplati na sudu.

Tužbu je protiv njega podnela u maju ove godine, a Darko, prema njenim tvrdnjama, nijednom nije ispunio svoje obaveze otkako su se razveli. Dug je narastao i u međuvremenu dostigao cifru od 900.000 dinara, te Ani nije preostalo ništa drugo nego da pravdu potraži na sudu. Ipak, od advokata je zahtevala diskreciju, jer ne želi da blati oca svog deteta.

Foto: E-Stock/Ivan Dobričić

Poslednja u nizu koja je dobila podršku zakona je Anabela Atijas, koja je tužila i, prema pojedinim navodima, dobila na sudu bivšeg supruga Gagija Đoganija zbog neisplaćene alimentacije, te otkrila koliko godina joj nije dao ni dinar.

Gagi nije cenio dobru volju koju sam imala dok sam ga oslobađala svih briga. Sada je vreme da nauči kako je teško biti odgovoran roditelj koji živi i radi za svoju decu. Ja sam to radila pune 24 godine, a sad je vreme da i on preuzme odgovornost. Poštedela sam ga 11 godina misleći da će znati to da ceni, jer samo oni roditelji koji ginu radeći za svoju decu mogu da me razumeju. Do njega je da li će ispuniti svoje obaveze, a mene zanima ishod - rekla je pevačica.

Foto: Pink.rs/O. Bogdanović

Goca Tržan tužila je svog bivšeg supruga Ivana Marinkovića zbog duga od 500.000 dinara. Prema odluci suda, Ivan mora da plaća mesečno 12.000 dinara alimentacije, što on nije činio otkako su se 2011. godine razveli. On nije dao nijednu ratu, osim što je njegova pokojna majka jednom uplatila manji iznos, dok je drugi put njegov prijatelj uplatio 500 evra za njega, pa se iznos smanjio na 410.000 dinara.

Foto: TVPink Printscreen

Prošlog leta nije se čak pojavio u Prvom osnovnom sudu na glavnom pretresu, jer je navodno imao stomačni virus. Ipak, u avgustu iste godine rešio je da se oslobodi duga pa je platio sve što je trebalo.

Foto: Pink.rs

Jelena Nađ tužila je Alberta Nađa, s kojim ima troje dece, zbog neplaćanja alimentacije i izdržavanja, a koji joj navodno na ime zaostalih rata duguje 34.000 evra. Treći osnovni sud u Beogradu doneo je tada presudu prema kojoj se Albert oslobađa obaveze da plaća alimentaciju najstarijem detetu, zbog toga što su Jelena i sin u parnici tvrdili da on pohađa fakultet, a ispostavilo se da ga nije ni upisao, već da je samo aplicirao.

Foto: E-Stock/Facebook.com

Na osnovu tog upisa su dobili ispravu kao da je redovan student, a nije imao pravo na izdržavanje. Jelena je podnela žalbu Višem sudu u Beogradu, koji je ove godine oborio presudu Trećeg osnovnog suda i vratio ga na početak.

Početkom 2016. na adresu pevača Željka Šašića stigla je tužba od bivše supruge Sonje Vuksanović, zbog toga što nije plaćao alimentaciju njihovoj ćerki. Sonja je tvrdila da Šašić nije platio alimentaciju od 2013. godine, da su troškovi školovanja pali na nju, kao i da joj ukupno duguje 20.000 evra. On je u Trećem osnovnom sudu na saslušanju rekao da je tužba protiv njega neosnovana, kao i da su Sonjine tvrdnje lažne i neosnovane.

Foto: Andrej Nihil

Šašić je tvrdio da ništa nije dužan, kao i da je čak preplatio sumu koju je trebalo da daje mesečno u iznosu od 618 evra, za ćerkino izdržavanje i školovanje. Ipak, 2017. godine Sonja je dobila spor.

I Mateja Kežman našao se u problemu onda kada je iznenada prestao da plaća alimentaciju za troje dece koje je dobio u braku sa Emilijom, sa kojom nije od 2011., dok su se zvanično razveli dve godine kasnije. Iako je prvobitno svakog meseca plaćao 900 evra, odjednom je to prestao da čini, te ih iz privatne prebacio u državnu školu i sveo troškove na minimim. S obzirom na to da Emilija nije mogla da se dogovori s njim, tužila ga je da deci nije plaćao alimentaciju dve godine i da im duguje 27.000 evra.

Foto: E-Stock/Stevan Ranković

Kežman je na saslušanju 2018. rekao kako im je ostavio lokal u Crnoj Gori i da je kirija koju naplaćuju zapravo iznos alimentacije, kao i da deci redovno kupuje sve što im je potrebno i da ih vodi na putovanja, plaća školske troškove i sve što se od njega zahteva. Fudbaler je kao svedoka pozvao bivšu partnerku Mariju Perković, s kojom ima sina, a koja je tvrdila da joj redovno plaća alimentaciju.

Onda kada se zvanično razveo od pop zvezde Nataše Bekvalac, sud je naložio Luki Lazukiću da je u obavezi da detetu daje 12.000 dinara svakog meseca, a u novembru prošle godine je doneta odluka da je neophodno da izmiri sva zaostala dugovanja, još od aprila 2018.

Foto: E-Stock Danijel Milutinović

Poslednja informacija je bila da duguje više od 325.000 dinara.

Autor: D.T.

#Albert Nađ

#Ana Sević

#Anabela Atijas

#Darko Lazić

#Gagi Đogani

#Goca Tržan