AKTUELNO

Bilo im je teško da se suoče sa realnošću.

Tema od koje javnost, ali i žrtve sklanjaju glavu i spuštaju pogled jeste silovanje. Žrtve ovog nemilog čina uglavnom pokušavaju da zaborave i ne spominju to što ih je snašlo, a posledice ostaju za ceo život.

Ovo su poznate dame koje su, uprkos predrasudama, osudama i stidu, izašle i javno priznale da su bile žrtve silovatelja.

Verica Rakočević

Foto: E-Stock/Dušan Milenković

Čuvena modna kreatorka jednom prilikom je podelila svoje traumatično iskustvo kada ju je sa 18 godina silovao jedan poznanik. Verica je istakla da se sada kaje što ga nije prijavila za silovanje jer nije želela da se sveti. Pored toga, otkrila je i da je nakon toga bila nepoverljiva muškarcima i da joj je trebalo vremena da se oporavi.

Tajči

Foto: Instagram.com/tajcicameron

Tatjana Kamerun poznatija kao Tajči takođe je preživela ovu torturu. Njoj je trebalo mnogo vremena da se izdigne iz situacije i da preboli ono što ju je snašlo. Ona je jednom prilikom ispričala da je sećanje na silovanje potisnula duboko u sebi, a da su je najviše proganjali strah, sram, krivica, nesigurnost, mržnja prema samom sebi i nepoverenje u druge. Njoj je najviše pomogla psihoterapija ali i razgovor sa drugim ženama koje su takođe bile žrtve silovanja.

Jelica Dabović

Foto: Facebook.com/Jelica Dabovic

Rođena sestra uspešnih košarkašica Ane i Milice Dabović preživela je pokušaj silovanja od strane jednog našeg poznatog sportiste. Ona je o ovome govorila u svojoj knjizi, a između ostalog ispričala je da ne postoji javna ličnost koja o ovome sme da govori javno kako bi žrtve silovanja osetile da nisu same.

Danijela Štajnfeld

Foto: Facebook.com/Danijela Štajnfeld

Glumica je zaprepastila domaću javnost kada je priznala da je bila silovana od strane "moćnika iz filmske industrije", a nakon što se podigla ogromna prašina, nadležno tužilaštvo rešilo je da formira predmet i pokrene istragu o silovanju. Danijela je priznala da je silovana u svom dokumentarnom filmu "Zaceli me", koji je premijerno prikazan nedavno na festivalu u Sarajevu. Navela je da se sve dogodilo pre četiri i po godine, nakon čega je napustila Srbiju i odselila se u Ameriku, a identitet silovatelja nije želela da otkrije.

Ni strane zvezde nisu izuzetak

Među poznatim ženama koje su doživele silovanje zbog čega su imale dugotrajne posledice su i pevačice Lejdi Gaga i Ejmi En Dafi, glumice Demi Mur, Rouz Mekgovan, Padma Lakšmi i Kjara Karteris.

Autor: R.L.

#Danijela Štajnfeld

#Lejdi Gaga | Lady Gaga

#Tatjana Matejaš Kameron | Tajči

#Verica Rakočević