AKTUELNO

U numeri „Mili Bože“ u izvođenju devojaka iz grupe „Hurricane“ uživaćete na početku svake od 140 epizoda „Jugoslovenke“,

U susret premijernom emitovanju istorijsko-ljubavne drame „Jugoslovenka“, koje je zakazano za večeras u 20 časova na TV Pink, otkrivamo vam ekskluzivno kako će izgledati špica za ovo ostvarenje, ali i kako zvuči naslovna numera „Mili Bože“, koju su otpevale članice najpopularnijeg ženskog benda „Hurricane“

Foto: RTV Pink/Jelena Simonović

Sanja Vučić, Ksenija Knežević i Ivana Nikolić su pre nedelju dana u studiju Marka Kona snimile ovu pesmu, koja je, prema njihovim rečima nešto poptuno drugačije od svega što su do sada radile.

Ovo je veliki izazov, uglavnom kada se govori o muzici, filmska i serijska muzika su najzahtevnije i generalno najpoštovaniji pravac u muzici. Velika nam je čast, ovo će biti veoma gledana serija. Ovo je prava filmska numera, arhaična, u skladu sa vremenom, baš nam se sviđa – rekle su devojke na snimanju pesme “Mili Bože”.

Foto: RTV Pink/Jelena Simonović

Tada nam je autor pesme Marko Kon otkrio detalje naslovne numere, ali i zbog čega je izbor pao baš na članice grupe „Hurricane“.

Ovo je numera kakvu one nikad nisu pevale do sada, ali im se veoma dopada i upravo je u tome draž: kao što smo spojili sintisajzer iz 21. veka i gudače iz 19. veka, tako je odlična fora da spojimo tradicionalnu numeru i trenutno najmoderniji ženski sastav. Pesma je pisana u duhu vremena u kom se odigrava serija, iako smo dozvolili sebi umetničke slobode i malo otišli izvan okvira tog doba. Sam tekst govori više za sebe nego što bih ja mogao da kažem, ali je potpuno jasno da ga peva verna ljuba svom dragom koji je otišao u rat i kog čekaju ona i njegova majka, a sve je to personifikacija otadžbine koja čeka povratak heroja – objašnjava Kon.

Foto: RTV Pink/Jelena Simonović

U numeri „Mili Bože“ u izvođenju devojaka iz grupe „Hurricane“ uživaćete na početku svake od 140 epizoda „Jugoslovenke“, koje će se emitovati od večeras, svakog radnog dana u 20 časova na TV Pink.

Podsetimo, priča serije „Jugoslovenka“, idejnog tvorca Romana Majetića i producenta Željka Mitrovića, smeštena je u avgustu 1916. godine, u trenutku kada je Srbija okupirana i podeljena između Austro-Ugarske i Bugarske. Istorijski deo priče fokusiran je na odnos između dela oficira s jedne i Vlade i Dvora s druge strane, kao i rasplet tih odnosa, događaje na frontu, ulogu srpske vojske u proboju Solunskog fronta i situaciju nakon oslobađanja zemlje. Deo priče koja je plod autorove mašte fokusiran je na dve porodice – Pavlović i Ristić – koje simbolizuju dva pola srpskog društva tog doba, a glavni junaci Kosana i Vuk (Jovana Milovanović i Dušan Matejić), dolaze iz ta dva različita sveta. Njihovi razdvojeni životi, a potom i povezani, niz su epizoda koje svedoče o društvenim promenama, o nekom novom svetu i vrednostima u kojem je časno viteštvo iz “Crvenog meseca” relikvija prošlosti. Kad se prošlost i sadašnjost spoje, doći će do otkrivanja dugo skrivenih porodičnih tajni.

Foto: Pink.rs/Jelena Simonović

Foto: Pink.rs

Serija “Jugoslovenka”, istorijsko-ljubavna priča puna intriga, očekuje vas od večeras, svakog radnog dana u 20 časova na TV Pink!

Autor: M.Đ.

#Dušan Matejić

#Ivana Dudić

#Ivana Nikolić

#Jana Milić Ilić

#Jovana Milovanović

#Jugoslovenka

#Ksenija Knežević

#Mihajlo Jovanović

#RTV Pink

#Roman Majetić

#Sanja Vučić

#Slaviša Čurović

#Stefan Radonjić

#Televizija Pink

#Zoran Pajić

#hurricane

#serija

#Željko Mitrović