AKTUELNO

Najviše je voleo da se ostvari u ulozi dede, ali mu se to nije ostvarilo.

Pevač Bora Drljača preminuo je u nedelju u 80. godini, a u emisiji "Premijera" Borin kolega i veliki prijatelj Era Ojdanić, kroz suze se oprostio od ovog umetnika. Era je istakao kako Boru nikada neće prežaliti, kao i da mu je najveća želja bila da se ostvari u ulozi dede, što se na kraju nikada nije desilo.

Foto: Pink.rs/S. Kuvekalović, K. Ristić

Kada sam čuo, nije mi bilo dobro. Kažu: "Bora je preminuo", ja sam odmah krenuo da plačem. Plakao sam do pola noći. Mnogo mi je teško, jer mi je bio kao brat. Svi mi izjavljuju saučešće, kao da sam član porodice. To je dokaz da smo prisutni 55 godina u narodu i da nas narod sastavlja zajedno - rekao je Era za emisiju "Premijera".

Foto: TV Pink Printscreen

Vlada (Borin sin) me je okrenuo i rekao u suzama: "Izvini čika Ero, nisam ranije stigao da ti se javim". Naravno da mu je teško. Ja sam rekao: "Sine, budi hrabar, mora da izdržiš i napravi sahranu onakvu kakvu je tvoj tata to zaslužio". Rekao mi je prvi put da je operisao debelo crveo, a kada je izašao, malo je bio kod kuće, pa se opet vratio u bolnicu... Došlo je do nekog gnojenja, pa su mu to očistili. Ja pitam šta je, a Bora kaže: "Ja sam stara vučina, pobediću ja ovo" - dodao je Era.

Foto: TV Pink Printscreen

Era Ojdanić u nastavku je za emisiju "Premijera" rekao kako je Boru Drljaču poslednji put video pre nešto više od mesec dana, a da mu se tada kolega požalio na probleme sa zdravljem.

Videli smo se poslednji put pre nekih više od mesec dana, kada je izašao iz bolnice i malo se oporavio. Ja ga pitam: "Brate moj, kako si, šta radiš?", a on mi kaže: "Eto, vidiš, prepolovio sam se." Ja ga pitam: "Jesi ovako dobro?", a on: "Ne valja, Ero!" Poslednjih deset dana ga zovem, on se ne javlja. Pošaljem poruku i kažem: "Brate moj Boro, samo mi odgovori kako si sa zdravljem, jesi dobro?" Prođe dva, tri dana, nema odgovora i pre dva dana stiže meni poruka, verovatno od sinova: "Tata je juče izašao iz bolnice, imao je nekoliko zračenja, ima karcinom na mozgu", ja sam napisao: "Dobro, hvala" i počeo da razmišljam - dobro, to je kraj! - izjavio je Era.

Foto: E-Stock

Govorio mi je: "Brate moj, sve ovo... I karijera i putovanja i ceo svet smo prošli, ali nemam sreće", ja kažem: "Što Boro?", a on: "Pa evo, ti imaš 5 unuka, ja nemam unuka. Napravih kuću, sve..." To mu je bila rak rana, što nisu se ovi oženili i što nema potomka i unučadi. Mislim da je otišao u grob nezadovoljan samo zbog toga - pričao je Era.

Za kraj razgovora sa ekipom emisije "Premijera" Era Ojdanić se rasplakao, a onda se potresnim rečima oprostio od Bore Drljače.

Foto: TV Pink Printscreen

Mnogo će mi nedostajati sada kada se budem pojavio. Imam utisak da će on za koji trenutak izaći iza mojih leđa. Nije malo kada 55 godine deliš s nekim koru hleba. Kao brat mi je bio, ne mogu ga nikad prežaliti. Boro, prijatelju, Boro, brate, Boro, druže voli te i ljubi tvoj brat i kolega Era Ojdanić. Nikada te neću zaboraviti do kraja života. Večna ti slava i mirno počivaj - izjavio je u suzama Era Ojdanić.

Autor: S. K.

#Andrija Era Ojdanić

#Bora Drljača

#Premijera