AKTUELNO

Evo o čemu se radi!

Legendarni pevač Krunoslav Kićo Slabinac preminuo je danas, u ranim jutarnjim satim, u zagrebačkom KBC-u, gde je proveo poslednja tri meseca na lečenju. Iako su se svi nadali da će mu se zdravstveno stanje pogoršati, lekari su pripremali njegove najbliže na najgore.

Foto: Printscreen YouTube/Croatia Records

Kićo Slabinac je imao brojne hitove, a jedan po kom će ga pamtiti javnost je i pesma "Plavuša", koja je napisana za bankovnu službenicu, za koju je Kićo tek kasnije saznao da je u braku i da ima dete. 

- Kada sam pre 63 godine shvatio da oko nas hodaju neka zgodna stvorenja, koja se zovu ženske, i nisu bile kao cure u osnovnoj školi, mi smo ih počeli gledati. Tako se pojavila jedna lepa plavuša u koju sam se ja zagledao, bila je službenica banke u Osijeku. Mi smo tada u pubertetu preferirali starije ženske od sebe. Ja sam se zaljubio u nju, ali posle sam saznao da je udata, da ima muža, dete i onda sam se strašno razočarao i pošteno otpatio. Ona uopšte nije znala da je ta pesma posvećena njoj. Pesma je posle postala internacionalni hit - prisećao se Kićo svojevremeno. 

- To je pesma za sva vremena, drago mi je da je mladež preferira. Građena je na temeljima popularne svetske muzike. Plavuša nije znala da je pesma posvećena njoj, ali crnka jeste. U Njujorku sam upoznao prekrasnu ženu, poreklom s naših prostora. Sedela je u Cadillacu, sa šalom oko vrata. Bila je to ljubav na prvi pogled. Imao sam velike planove s njom. Na koncertima bih je poseo u prvi red, stao ispred nje i pevao samo njoj. Toliko sam bio opčinjen. Verovao sam da će trajati večno. Pokazalo se da nije mislila doći ovamo, a nisam ni ja mogao ostati tamo. Našla je drugog i ostavila me. Veza je s moje strane bila poštena i iskrena. Čuo sam da me još nije prebolela (smeh) - priča Slabinac tada. 

On je u jednom intervjuu priznao da nije imao sreće sa ženama, pa je tako bio odlučio da se više neće ženiti.

- Sa ženama u životu nisam imao sreće. Eto, i sad sam imao jednu dvadesetgodišnju vezu koja, kako sada stvari stoje, teško da će rezultirati nečim ozbiljnim. Mislim da pevači i glumci ne treba da se žene već da budu u celibatu kao i sveštenici. To bi trebalo zakonski uvesti. Da samo živimo i radimo svoj posao, a drugi nek’ se žene.

Foto: Printscreen YouTube/Croatia Records

Autor: N.V.

#Krunoslav Kićo Slabinac