AKTUELNO

Glumac je danas preminuo nakon duge i teške bolesti.

Nakon duge i teške bolesti u Zagrebu je danas preminuo čuveni glumac Mustafa Nadarević. On se borio s rakom pluća, a za medije je govorio kako na bolest gleda kao na deo života. Ipak, nije gubio nadu, pa je čak i radio kada je bio u prilici.

Mustafa je rođen 1943. godine u Banja Luci, dok je najveći deo života proveo u glavnom gradu Hrvatske, gde je i preminuo.

Pozorišnu karijeru započeo je u Zagrebačkom kazalištu mladih, a 1969. godine postao je član Drame Hrvatskog narodnog kazališta. Velike uloge dobio u domaćem pozorištu – Bogdan u „Hvarkinji“, Pomet u „Dundi Maroju“, Miletić u „Ostavci“, Leon u „Gospodi Glembajevima“ . Njegov talenat ubrzo su prepoznali strani režiseri, pa je dobio glavnu ulogu u predstavi „Lorenzacco“.

Foto: TV Pink Printscreen

Osim toga glumio je Sirana, Figara i M.P. Marfija u velikim predstavama. Filmsku karijeru započinje tek početkom osamdesetih godina u sporednim ulogama.

U filmu „Otac na službenom putu“ Emira Kusturice iz 1985. godine istakao se ulogom Zijaha. Zatim su usledili filmovi „Već viđeno“ Gorana Markovića iz 1987. godine, „Glembajevi“ Antuna Vrdoljaka iz 1988. godine, pa „Kuduz“, „Gluvi barut“, „Praznik u Sarajevu“, „Puška za uspavljivanje“, „Ničija zemlja“, „Gori vatra“, „Nafaka“ i mnogi drugi. Publiku ispred malih ekrana oduševio je ulogom Izeta Fazlinovića.

Autor: Pink.rs

#Mustafa Nadarević