AKTUELNO

Nije im lako!

Pre tačno osam meseci, 27. marta, trebalo je da se održi suđenje Turčinu Alsinu Leventu u Okružnom sudu u Guterslohu, koji je prouzrokovao saobraćajnu nesreću, u kojoj su poginuli Šaban Šaulić i Mirsad Kerić, a teško povređen Slobodan Bobi Stojadinović, ali je zbog koronavirusa odloženo do daljnjeg.

Foto: Pink.rs

Jedinu utehu, koliko toliko, porodica i prijatelji kralja narodne muzike pronalazili su u mogućnosti da se što pre okonča suđenje, ali je kovid-19 poremetio tu nadu da će pravda biti uskoro isterana. Teške dane nakon gubitka bliskih ljudi i povrede koju je doživeo broji Šabanov kum Bobi, objašnjavajući šta odugovlačenje procesa znači za njega. On je istakao da je, osim što mesecima i on i Šaulićeva porodica očekuju da se proces privede kraju, suočen sa brojnim medicinskim pregledima.

- Još uvek se ništa ne dešava sa suđenjem, jer su ga otkazali zbog koronavirusa i rekli da će biti krajem godine. A, evo, ostalo je još mesec dana do tad. Izludela me je neizvesnost, ništa se ne zna zbog ove situacije u celom svetu. Ali, nadam se dobrom, najboljem, kako reče moj kum u pesmi “U nadanju živi se i mre” - kaže Stojadinović, koji se još nije oporavio od posledica strašnog udesa. Međutim, za ovih nekoliko meseci, upravo zbog sudskog procesa morao je da ide na dodatne lekarske preglede.

- Stalno sam po lekarima od nesreće. Sada sam imao desetak pregleda po nalogu sudskog veštaka. To se sve šalje u Nemačku, pa ćemo videti, svakako se nadam da će biti dobro - objašnjava Bobi povodom odštete koja bi trebalo da mu sledi nakon brojnih preloma i operacija koje je doživeo nakon nesreće. 

- Još se nisam skroz oporavio, a korona me sprečava dodatno u tome. Psihički me ubija, jer je sve ograničeno. Konfuzija je normalnom čoveku, a kamoli meni. Stalno se pitam “Bože, šta će biti s nama? - tvrdi Šabanov kum, s kojim je pevač bio nerazdvojan. 

Foto: Facebook.com/Bobi Stojadinovic

Podsetimo, udes se dogodio u okolini Bilefelda, na putu ka Dortmundu, blizu mesta Gitersloh kada se Šaban vraćao sa nastupa sa klavijaturistom i kumom. Alsin Levent se zabio u “seat ibicu” u kome je i pevač bio. Lekari su u bolnici pokušali da mu spasu život, ali je kralj narodne muzike podlegao povredama zadobijenih u nesreći, dok se Kerić nekoliko dana borio za život, a zatim i on preminuo.

Autor: N.V.

#Slobodan Bobi Stojadinović

#Šaban Šaulić